Közlekedés - szerda

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Budapest

Napközben a 2-es metró a teljes vonalon zavartalanul közlekedik. A Déli pályaudvartól 19.35 perckor indul az utolsó szerelvény, mely az Örs vezér teréig végig megy. Utána a metró rövidebb útvonalon - a Déli pályaudvar és a Népstadion között - jár. A Népstadion és az Örs vezér tere között metrópótló autóbuszok közlekednek. A kényelmesebb átszállás érdekében az Örs vezér teréről az utolsó járművek 7-10 perccel később indulnak, mert megvárják az utolsó metrópótló autóbuszt.

A Haller utcába továbbra sem lehet behajtani a felújítási munkák miatt a Soroksári út és a Mester utca közötti szakaszra. A 30-as villamosok nem keresztezik a Haller utcát, a 30A nem jár és a 24-es csak a Baross tér és a Nagyvárad tér között viszi az utasokat. A Soroksári úton a Haller utcai kereszteződésben irányonként csak egy sávban közlekedhetnek, illetve a Tóth Kálmán utcától befelé is csak egy sáv járható.

A Károly körút felújítása miatt az Astoria felé vezető oldalon mától két sávot kerítenek el a forgalom elől.

A I. kerületben a Szalag utcában az Iskola utca és a Hunyadi János út között csatornát építenek. Az utca szakaszosan zsákutca lesz.

A Váci út újpesti szakaszán a Megyeri út előtt felújítják az útburkolatot a kifelé vezető oldalon. A munkaterület mellett csak egy sáv járható, emiatt jelentős a torlódás. A Megyeri útról is csak egy sávból lehet kanyarodni balra a Váci útra.

A 6-os főút fővárosi szakaszán szélesítik az útpályát a Kitérő út és a Hosszúréti patak között. A munkák miatt befelé egy, kifelé pedig két sávon haladhatnak.

A Budakeszi úton váltakozó irányú a forgalom a Labanc út közelében, ugyanis felújítják az út menti árkot.

A Fogarasi utat a Csömöri úttal összekötő felüljárót felújítás miatt lezárták. Az ajánlott terelő utak: a Rákosi út-Füredi utca útvonal, illetve a Mogyoródi út.

Az M3-as autópálya fővárosi szakaszán a Rákospalotai Körvasút sori felüljárón karbantartást végeznek, ezért mindkét irányban sávlezárás nehezíti az áthaladást.

Kőbányán a Kozma utcát a Sírkert úttól a Jászberényi útig csatornaépítés miatt teljes szélességében lezárták. A 68-as és a Keresztúr-buszok mindkét irányban terelőúton (Sírkert utca-Maglódi út) járnak.

A XI. kerületben az Építész utca zsákutca a Hunyadi János út felől, mert elkezdték a Szerémi út szélesítését a Galvani utca és a Kitérő út között is.

A Rákospalotai határúton a Szilas-patak és a Szentmihályi út között felújítás miatt csak a fél útpálya járható. A váltakozó irányú áthaladást jelzőőrök segítik.

Budafokon a Kossuth Lajos utcát felújítják a Savoyai Jenő tér és a Tóth József utca között. A forgalmat átterelik a Mária Terézia utcába, melyet ideiglenesen kétirányúsítottak.

Vidéki utak

Az M1-es autópályán három helyen, Herceghalomnál, Tatabányánál és a győri elkerülő szakaszon halad egy pályán a kétirányú forgalom. A győrszentiváni csomópont le- és felhajtóága még nem használható a Hegyeshalom felé tartó oldalon.

Az M3-as autópályán Gödöllő közelében felújítják a burkolatot. A 30-as és a 34-es km között Budapest felé a külső és a leálló sávot zárták le, a forgalmat sávelhúzással a belső sávra, illetve az ellenkező oldalra irányítják.

Az M5-ös autópályán haladók számítsanak arra, hogy a lajosmizsei csomópontban aszfaltoznak. A külső és a leálló sávot rövid szakaszon mindkét oldalon lezárták. A munka miatt Kecskemét felől Lajosmizse irányába nem lehet lehajtani, illetve a Lajosmizse felől érkezők Kecskemét felé nem tudnak felhajtani az autópályára.

A 2/A jelű autóúton Dunakeszi és Göd között új benzinkút épül, a 24-es km közelében útszűkület miatt érdemes időben lassítani.

A 47-es főúton a Köröstarcsai Kettős-Körös hidat felújítás miatt szeptember végéig félszélességben lezárták. Az áthaladási elsőbbséget jelzőtábla szabályozza.

Baján csatornáznak, ezért az 51-es főút egyik sávját egy 1 km-es szakaszon lezárták. Az áthaladási elsőbbséget a kihelyezett táblák mutatják.

Tengelic közelében körforgalmú csomópontot építenek, a 63-as főút egyik sávját elkerítették, napközben jelzőőrök segítik a biztonságos továbbjutást. Székesfehérvár bevezető szakaszán a 92-es km-nél buszmegálló építése miatt csak egy sáv járható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről