A Fidesz is elbeszélget a polgárokkal

Vágólapra másolva!
A Fidesz elnöksége válaszol a szocialisták új kommunikációs stratégiájára - mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke. Arra kérik a tagozatvezetőket, hogy kulturált körülmények között kezdjenek párbeszédet a polgárokkal.
Vágólapra másolva!

Sokkal rosszabb a helyzet annál, mint hogy azt el lehessen fedni néhány ezer szórólappal. "Az emberek nem hülyék" - mondta a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség alelnöke az ellenzéki párt elnökségi ülését követően.

Az MSZP kedden jelentette be, hogy utcai jelenléttel, szórólapokkal tájékoztatja az embereket a szocialista párt és a kormány eredményeiről.

Pokorni Zoltán beszélt arról is: a Fidesz magyarázatot vár a kormányfőtől arra, hogy miként írhatta alá 2002 tavaszán az Inter-Európa Bank éves beszámolóját. Utalt arra: Medgyessy Péter azt írta önéletrajzában, hogy 2001 szeptemberében lemondott mind az Inter-Európa Banknál, mind az Atlasz biztosítótársaságnál betöltött tisztségéről. Ugyanakkor - mint Pokorni Zoltán megjegyezte - a cégbíróságnál kiderült, hogy a bíróság tévesen jegyezte be a lemondás dátumát, mindkét esetben 2002 áprilisára.

A Fidesz alelnöke úgy véli, két ilyen véletlennek, "két ilyen elírásnak egyszerre akkora a valószínűsége, mint a lottóötösnek". "A kormányfőnek érdemi jogi választ kell adnia arra, hogy ha az Inter-Európa Banknál a pénzmosás idején már nem volt hivatalban, akkor miként szerepel aláírása 2002 tavaszán a pénzintézet éves beszámolóján" - mondta.

Mint hozzátette, az ügyet vizsgáló szerveknek választ kell adniuk arra, hogy Medgyessy Péter "miért akar menekülni annyira ettől a hat-hét hónaptól".

Pokorni Zoltán úgy látja, hogy a szocialisták "morális belső problémákkal küzdenek", és nem adnak választ a társadalmat érintő komoly gondokra, nem nyújtanak perspektívát az embereknek. "Mintha a kormányzati politikai elit elszakadt volna az embereket érintő mindennapi gondoktól" - tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről