Verekedéssel vádolnak egy kormányőrt

Vágólapra másolva!
A Független Kisgazdapárt Komárom-Esztergom megyei elnöke azt állítja, hogy kedd reggel az M1-es autópályán megütötte őt a köztársasági őrezred egyik tagja. Az affér oka a politikus szerint az volt, hogy a konvoj nem tudta őt megelőzni, mikor elhaladt egy kamion mellett. A köztársasági őrezred egyik vezetője szerint azonban nem igaz a vád, a kormányőr csupán figyelmeztette a politikust, miután az mutogatással provokálta az előzni nem tudó konvojt.
Vágólapra másolva!

Verekedéssel vádolja a köztársasági őrezred egyik tagját a Független Kisgazdapárt Komárom-Esztergom megyei elnöke. Márkus János az [origo]-nak azt mondta: kedd reggel az M1-es autópályán, a 105-ös kilométerkőnél épp egy kamiont előzött, amikor utolérte őt egy négy fekete Mercedesből álló konvoj. A politikus állítása szerint nem tudott gyorsan előzni, mivel előtte is autók voltak, de amint tudott, kitért a konvoj elől. "Az utolsó autó ekkor leszorított az útról. Kiszállt belőle egy kopasz, kigyúrt testőr, benyúlt az ablakon, és pofon ütött" - állította Márkus, hozzátéve: a kormányőr egy szót sem szólt hozzá.

A megyei elnök az esetről bejelentést tett a rendőrségen, illetve szerdán panaszt tesz a köztársasági őrezrednél. Állítása szerint szemtanúja is volt a történteknek, egy kamionsofőr, illetve a Mercedesben ülő sofőr. A Győr megyei Rendőr-főkapitányságon az [origo]-nak megerősítették, hogy Márkus telefonon bejelentést tett a történtekről. A szóvivő elmondta: a bejelentésről feljegyzést készítettek, és azt továbbították az ügyben illetékes köztársasági őrezrednek.

Az őrezred személyvédelmi főosztályvezetője, Kardos Imre az [origo]-nak azt mondta: folyik a vizsgálat az ügyben, ám jelenleg az érintett állításán kívül semmi sem támasztja alá, hogy a kormányőr ütött volna. "Az érintett súlyos közlekedési szabálysértést követett el, mutogatott, provokálta az autóban ülőket" - állította Kardos, aki szerint ezért az utolsó autóban ülő kormányőr figyelmeztette a politikust. A főosztályvezető információi szerint azonban pofon nem csattant, csupán szóbeli figyelmeztetés hangzott el. Kardos elmondta azt is, hogy az ügyben meg kívánják hallgatni az állítólagos szemtanút, a kamionsofőrt is.

A fidesz.hu-n az áll, hogy a konvojban vélhetően Medgyessy Péter miniszterelnök és Kovács László külügyminiszter ült, akik Bukarestbe utaztak a schwechati repülőtérről. A fidesz.hu ezt az állítást arra alapozta, hogy a védett személyek közül kizárásos alapon a miniszterelnök lehetett az egyetlen, akinek dolga lehetett az M1-esen. Ferihegyről ugyanis nem indult kedd reggel repülőgép Bukarestbe, ahová a kormányfő kedden utazott, csak Schwechatból. Kardos István közölte: nem árulhatja el, hogy ki utazott a konvojban. Az [origo] meg akarta tudni, igaz-e, hogy a kormányfő és a külügyminiszter ült az autók egyikében. Egyelőre Kovács László külügyminisztert nem sikerült utolérni. Gál J. Zoltán kormányszóvivő pedig újságírói kérdésre válaszolva csupán annyit mondott a kormányszóvivői tájékoztatón, hogy a miniszterelnök nem autóval ment, hanem Bécsből indult Bukarestbe repülővel. Ez azonban megerősíti a Fidesz feltételezését, hiszen Bécsbe az M1-es autópályán juthatott el a kormányfő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről