A tévéelnök lemondására várnak

Vágólapra másolva!
Az MTV kuratóriumának elnöksége lehetőséget akart adni Ragáts Imre tévéelnöknek, hogy lemondjon - ez a valódi oka annak, hogy a tegnapi ülésen nem hoztak döntést Ragátsról - tudta meg a Népszabadság. A mindössze fél éve megválasztott Ragátscsal szemben azért rendült meg a pártdelegáltakból álló kuratóriumi elnökség bizalma, mert kitudódott, hogy titokban kötött szerződéseket a köztévé reklámidejének értékesítésére.
Vágólapra másolva!
A kormánypártiak küldenék el Ragátsot/itthon/20031106madontenek.htmlNincs aláírt szerződése Ragátsnak/itthon/20031105azmdf.html

Ragáts Imre lemondásával megelőzi, hogy az MTV kuratóriumának elnöksége kezdeményezze a felmentését - írja a Népszabadság. A csütörtöki kuratóriumi ülésen - a felügyelőbizottság hosszú jelentésére hivatkozva - keddre halasztották a döntést arról, hogy távoznia kell-e az MTV elnökének, a lap azonban úgy tudja, hogy ezzel esélyt akartak adni az elnöknek, hogy maga mondjon le.

Ragáts médiatörvényt és belső szabályzatokat sértett, amikor titokban szerződést kötött a köztévé reklámidejére. Három kevéssé ismert cég igen jutányos áron, évi 900 millió forintért szerezte volna meg a köztévé reklámidejét - állapította meg az MTV felügyelőbizottságának jelentése.

A hét elején mind Medgyessy Péter, mind pedig Kovács László szűkebb plénum előtt kijelentette: megvonták bizalmukat Ragáts Imrétől. Az SZDSZ már korábban a tévéelnök távozását követelte, tegnap pedig kiderült, az MDF sem áll ki Ragáts mellett. Ismét ügyvezető első embere lesz a tévének, az ÁPV Rt.-ből érkezett Pinke György személyében. Az átmenet után Kósa-Somogyi György kaphatja meg Ragáts Imre irodáját - írja a Népszabadság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről