Vágólapra másolva!
A hétvégén Magyarországra látogat a Forma-1 mezőnye. A 39. F1-es Magyar Nagydíj előtt a McLaren pilótái, Lando Norris és Oscar Piastri is önbizalommal telve beszélt arról, hogy mit várnak a magyar futamtól.

Ezen a hétvégén rendezik a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat, amely verseny már-már szokásos módon teltházas lesz, rengetegen látogatnak ki a Hungaroringre Magyarországról és külföldről is. A McLaren igencsak jó formában teljesített az elmúlt hetekben, így a címvédő Red Bull, a Ferrari és a Mercedes legfőbb riválisává nőtte ki magát. 

F1 Grand Prix of Great Britain
A McLarennél nagyon várják már az F1-es Magyar Nagydíjat
Fotó: NurPhoto via AFP

A csapatnak Lando Norris révén futamgyőzelme is van már ebben a szezonban, hiszen a brit Miamiban élete első F1-es sikerét aratta, a Red Bullnál pedig már hetek óta azt hangoztatják, hogy az MCL38-as a leggyorsabb autó a mezőnyben. Ennek ellenére az idény második futamgyőzelme még várat magára. Oscar Piastri tavaly már egy sprintfutamon képes volt odaérni az első helyre, ám Nagydíjon ez még nem sikerült neki. A fiatal ausztrál versenyző nagyon bízik benne, hogy Magyarországon megtörik a rossz sorozata, és ismét ütőképes teljesítményre lesznek képesek. 

A dobogó már nem elég, győzni akarnak a McLaren pilótái Magyarországon

"Mindig éhesek vagyunk a sikerre. Arra, hogy megpróbáljunk az élre állni, és most, hogy már egy ideje ott vagyunk a közelében, szerintem csak még nagyobb nagyobb lett. 

Megéreztük a győzelem ízét, és érthető módon mindenki szeretné a csapatban újra átélni ezt az érzést, amilyen gyakran csak lehet. A második, vagy harmadik hely már nem tesz boldoggá, nyerni akarunk, és a csapatnál mindenki azért dolgozik, hogy ez valóra is válhasson"

 – mondta Piastri.

Formula 1 Austrian Grand Prix
Lando Norris és Oscar Piastri célja is győzelem a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon
Fotó: Anadolu via AFP

"Silverstone-ban voltak kihagyott lehetőségek, de egyértelmű volt, hogy az autóban megvan a tempó, és ez biztató. 

A Hungaroring egy olyan pálya, ahol az alsóbb kategóriákban sikereket értem el, így várom a visszatérést.

 Az egész csapat nagy önbizalommal és motivációval vág neki ennek a versenynek" – fogalmazott az ausztrál, aki arról is beszélt, hogy úgy érzi, egyre közelebb van a csapattársához, Lando Norrishoz, akit a rajtrács egyik elitpilótájának tartanak.

"Ő egy nagyon erős csapattárs, de mindig hihetetlenül szoros csatákat vívunk egymással. Azt hiszem, mindenki számára nyilvánvaló, hogy most versenyképes autóban ülünk. Természetes, hogy pilótaként mindenkit le akarsz győzni, nem csak a csapattársadat" – idézi a RacingNews365 Piastrit.

A McLaren másik versenyzője, Landro Norris, aki a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj utáni pódiumceremónián összetörte a győztes Max Verstappen Herendi trófeáját, szintén izgatott, hogy újra Magyarországon versenyezhet.

"Visszatértem a McLaren központjába, hogy megünnepeljük az utolsó három versenyt. Amíg a gyárban voltam, beugrottam a szimulátorba, és átrágtam magam mindenen, amit megtanultunk Magyarország előtt. 

Alig várom, hogy visszatérjek Magyarországra. Az időmérő itt fontos, mert ezen a pályán nem könnyű előzni, de versenyképesek leszünk. Hihetetlen érzés az élen lenni egy versenyen, de van még teendő. Készen állunk!"

 - mondta Norris.

Kapcsolódó cikke:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről