Ragáts még nem nyújtotta be lemondását

Vágólapra másolva!
Péntek reggelig még nem nyújtotta be lemondását Ragáts Imre MTV-elnök. Lapértesülések szerint ugyanakkor a tévé reklámügye miatt támadott Ragáts önkéntes távozásával akarja megelőzni, hogy a kuratóriumi elnökség kezdeményezze a leváltását. Az MTI úgy tudja, hogy a kuratóriumi elnökségen belül már az eddig húzódozó MDF-es kurátorok is hajlanak arra, hogy Ragátsot fel kell állítani.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság pénteki száma tényként közölte, hogy Ragáts Imre, a tévé elnöke a reklámértékesítési szerződések körül kirobbant botrány miatt lemond tisztségéről. Az MTI a közszolgálati médium vezetéséhez közel álló forrásokból úgy értesült, hogy péntek reggelig nem nyújtotta be lemondását Ragáts. Csorba Mária, az MTV sajtóreferense nem tudta kommentálni az elnök távozásáról pénteken megjelent sajtóinformációkat.

Különböző tévés források egymásnak ellentmondó válaszokat adtak az MTI kérdésére arról, valóban lemondani szándékozik-e a május végén megválasztott vezető. Kuratóriumi elnökségi tagok elmondása szerint új helyzetet teremtett, és a grémiumban helyet foglalókra nagy hatást tett az MTV Rt. felügyelőbizottságának az áprilisi reklámidő-értékesítéssel kapcsolatos vizsgálati jelentése.

A csütörtöki ülésre elkészült, "vaskos és szigorú" dokumentum a közlések szerint, kimondva az elnök felelősségét is, egyértelműen megállapítja: sérültek a médiatörvény és több MTV-s belső utasítás előírásai, amikor Ragáts Imre megkötötte ezeket a szerződéseket.

Az egyik tag közlése szerint a jelentés nyomán "közeledtek a testületben a Ragáts Imre sorsával kapcsolatos álláspontok". Ez az MTI értesülései szerint annyit tesz: a négy MDF-es kurátor véleménye közeledik az elnök távozását szorgalmazó kormánypárti testületi tagokéhoz. Más forrás szerint a testületi ülésen nem beszélt esetleges távozásáról az elnök.

A Népszabadság pénteken arról írt, hogy az MTV elnöke azért távozik önként, mert ezzel akarja megelőzni azt, hogy a kuratóriumi elnökség kezdeményezze a felmentését. A lap szerint Ragáts távozása után Pinke György gazadasági alelnök lehet az ügyvezető, az ügyvezetői periódus után pedig "Kósa-Somogyi György kaphatja meg Ragáts Imre irodáját".

A köztévé reklámidejének értékesítésére kötött szerződések körül múlt héten robbant ki botrány. Ragáts még ügyvezető alelnökként kötött szerződéseket idén áprilisban a kuratóriumi elnökség tudta és engedélye nélkül. A testület múlt pénteken közölte, érvénytelennek tartja a Ragáts által szerződéseket. Az elnökség az MTV Rt. felügyelőbizottságát kérte fel, hogy e hét csütörtökig folytasson vizsgálatot az ügyben. Az MTV Rt. hétfőn közleményben tudatta, hogy felbontotta a vitatott szerződéseket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!