Megtalálták az ellopott ezer festményt

Vágólapra másolva!
A rendőrség csütörtökön megtalálta azt az ezer festményt, amelyet keddre virradóra loptak el egy Váci utcai galériából ismeretlenek. Több verzió is napvilágot látott eddig, hogy ki vihette el az összesen 300 millió forintot érő képeket. Egyes információk szerint a tulajdonos korábbi társa volt a tettes, aki egy rendezetlen üzlet miatt állt így bosszút. Egy magánnyomozó szerint ugyanakkor a képeket tulajdonosa vitte el, mivel a galéria nem fizetett értük. A rendőrség egyelőre még vizsgálja az elkövetők kilétét.
Vágólapra másolva!

Egy vidéki lakásban találták meg csütörtök hajnalban a rendőrök azt az ellopott ezer darab festményt, amelyet az egyik Váci utcai galériából tulajdonítottak el keddre virradóra a fővárosban. A rendőrök lefoglalták a képeket. Egyelőre még nem tudják, hogy megkerült-e az összes ellopott műalkotás, erre szakértői vizsgálat után ferül fény. A nyomozók folytatják a vizsgálatot, hogy fényt derítsenek a tettes kilétére.

A képek összértéke eléri a háromszázmillió forintot. Az RTL Klub információi szerint a képek nem voltak biztosítva.

A rendőrség zárszakértői nem találtak sérülést a galéria bejáratain, így vélhetően nem történt erőszakos behatolás. A képek többségét egy kiállításra szállították volna, így több mint 800 már be volt csomagolva.

A tulajdonos szerint a képeket korábbi üzlettársa vitte el egy üzleti vitájuk miatt. Napvilágot láttak ugyanakkor más verziók is a képek eltűnéséről. A galéria tulajdonosa által megbízott magánnyomozó szerint a képeket tulajdonosuk vitte el, mert a galéria nem fizetett azokért.

Az olajképek között realista és absztrakt alkotások egyaránt megtalálhatóak. A művek többségét - melyeket brit és holland kiállításokra készítették elő - Rubint Ávrahám Péter festette. Több alkotást azonban a helyszínen hagytak a tolvajok, ezek valószínűleg túl nagynak bizonyultak a szállításhoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!