Megtagadta Kulcsár taxisa a vallomást

Vágólapra másolva!
Szerdán gyanúsítottként akarta kihallgatni a rendőrség azt a taxisofőrt, aki a K&H Equitiesnél történt visszaélésekből származó pénzeket szállította ki, ám ő megtagadta a vallomást. A férfi korábban, még tanúként 20 személyt nevezett meg azok közül, akiknek pénzt vitt. Nem kizárt, hogy őket is meggyanúsítják. Közben közokirat-hamisítás alapos gyanújával újabb nyomozást rendeltek el Kulcsár Attila, a K&H volt álbrókere ellen - írja a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerdán hallgatta volna ki először gyanúsítottként azt a taxisofőrt, aki a gyanú szerint tucatnyi alkalommal, összességében sok százmillió forintot szállított Kulcsár Attila megbízásából az arab származású E. A. Hasszantól az álbróker ügyfeleinek. A Magyar Hírlap tudomása szerint az ügyészség nem zárta ki, hogy meggyanúsítják azokat is, akik átvették a bűncselekményből származó összegeket.

Sz. Gyula, a taxis gyanúsítotti kihallgatásával új fordulatot vehetne az ügy. A férfi még tanúként 20 személyt meg is nevezett azok közül, akiknek a pénzeket átadta. A Magyar Hírlap szerint az ügyészek úgy vélik, hogy a taxis tudhatott arról, hogy az általa szállított pénzek bűncselekményből származtak, ezért pénzmosás alapos gyanúja miatt mint bűnsegédet idézték be. Sz. Gyula azonban az ügyészségen megtagadta a vallomást. Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője az [origo]-nak elmondta, hogy szerdán a rendőrségen is hasonlóan ért véget a kihallgatás. A taxis élt a vallomástétel megtagadásának jogával. Tanúként erre nem volt joga. A rendőrség a tanúvallomást nem használhatja fel ellene, de amennyiben más bizonyítékok alapján mégis bíróság elé kerül a férfi, a bíróság már szabadon mérlegelheti, hogy a tanúvallomást érdemben elbírálja-e.

A Magyar Hírlap szerint a taxis által tanúként tett vallomásban megnevezett személyek között van egy ismert televíziós, akit korábban már összefüggésbe hoztak a brókerbotránnyal. A sofőr többször említette a K&H Bank korábbi vezérigazgatójának, Rejtő E. Tibornak a nevét is, aki a rendőrség szerint több mint százmillió forinthoz juthatott a sofőrön keresztül.

A nyomozók azt remélik, hogy Sz. Gyula gyanúsítotti kihallgatásán is megerősíti a névsort, s a megnevezetteket rövid időn belül ismételten kihallgatják, azonban még nem tudni, milyen minőségben. Az ügyészség szerint az arab üzletember tudott a pénz eredetéről, és a milliókat fuvarozó taxis is, akik mindketten felelősségre vonhatók, így a pénzeket átvevő személyek is tudhattak arról, hogy bűncselekményből származnak a jelentős összegek.

Újabb nyomozás Kulcsár ellen

Újabb nyomozást rendelt el Kulcsár Attila ellen a Fővárosi Főügyészség kedden. Az alapos gyanú ezúttal közokirat-hamisítás. Az ügyészség szerint ugyanis a K&H Equities volt brókere hamis érettségi bizonyítványt és hamisított brókervizsgát mutatott be munkaadójának. A rendőrség egyszer megtagadta az eljárást elévülés miatt, ám egy panasznak helyt adva az ügyészség ezúttal elrendelte a nyomozást - írja a Magyar Hírlap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről