A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gallup: Minden téren nőtt az elégedetlenség

Vágólapra másolva!
A Gallup felmérése szerint novemberben nem csupán a miniszterelnök megítélése romlott. A felnőtt lakosság 60 százaléka elégedetlen azzal, ahogy most él, és úgy látja, rossz irányba mennek a dolgok. A következő négy évre előretekintve kicsit bizakodóbbak az emberek.
Vágólapra másolva!

A Gallup novemberi pártpreferencia-jelentésének adataiból láthatóvá vált: a teljes népességben a felére csökkent az MSZP biztos szavazóinak aránya, és a kormányfővel többen elégedetlenek, mint eddig bármikor ebben a ciklusban.

A nevelt lány és Söjtör is Medgyessyn csattan/politika/20031204elerte.htmlGalluphttp://www.gallup.hu

A kormányfő munkájának romló megítélése mellett más mutatók is az elégedetlenség növekedéséről tanúskodnak. A kormány munkáját a kormányfőénél még nagyobb arányban ítélik inkább rossznak, mint jónak. A felnőtt lakosság 53 százaléka szerint a kormány inkább rosszul végzi munkáját. Ezzel ellenkező véleményen csak 30 százalék van.

59 százalék szerint Magyarországon összességében rossz irányba mennek a dolgok, és csak 25 százalék van ezzel ellentétes véleményen. Az ország gazdasági helyzetét a lakosság közel háromnegyede (73%) rossznak tartja, és ez a felnőttek kétharmada (67%) szerint inkább tovább romlik, mint javul. A 18 évesnél idősebb lakosságnak csaknem a fele (49%) úgy ítéli meg, hogy a korábbi állapotokhoz képest a kormány nagyon rossz vagy rossz irányban változtatott a dolgokon.

60 százalék nagyon vagy inkább elégedetlen azzal, ahogyan most él. Nagyon elégedetlen a felnőtt népesség 13 százaléka, és mindössze 2 százalék nagyon elégedett.

A következő tizenkét hónapra vonatkozóan a várakozások inkább pesszimisták, mint optimisták: a lakosság 45 százaléka szerint családjának az anyagi helyzete a következő tizenkét hónap folyamán ugyanilyen marad, 32 százalék szerint romlani fog. Nagyobb távlatban, a következő négy évre előretekintve kicsit bizakodóbbak az emberek. A felnőtt népességnek már csak 26-26 százaléka gondolja, hogy családjának anyagi helyzete nem fog változni, illetve hogy romlani fog a következő négy évben, 32 százalék azonban úgy véli, hogy nagyon vagy kicsit javulni fog.

A Gallup adatai azt mutatják, hogy háromnegyed év óta mind az emberek elégedettségérzése, mind pedig az ország helyzetéről, a gazdaságról, a kormányról és a kormányfőről alkotott véleményük jelentősen romlott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!