A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem lesz vagyonnyilatkozati eljárás Juhász házügyében

Vágólapra másolva!
Nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Juhász Ferenc honvédelmi miniszterrel szemben, aki a közelmúltban vásárolt nagy értékű ingatlant. Két ellenzéki képviselő azért kezdeményezte az eljárást, mert szerintük Juhász vagyonnyilatkozata alapján nem egyértelmű, honnan volt pénze a vásárlásra. A mentelmi bizottság elnöke szerint azonban a miniszter részletes tájékoztatást adott a vásárlás pénzügy hátteréről.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke elutasította Juhász Ferenc honvédelmi miniszter önmagával szemben, illetve Szijjártó Péter és Lengyel Zoltán fideszes képviselők által kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárását - derül ki Géczi József Alajos MSZP-s politikus, a mentelmi bizottság elnökének közleményéből. Géczi szerint Juhász eleget tett a saját magára és a feleségére vonatkozó kötelezettségeknek, így "a vagyonnyilatkozati eljárás megindításának indítékai nem állnak fenn".

A vagyonnyilatkozati eljárást azt követően kezdeményezték, hogy nyilvánosságra került: Juhász Ferenc nagy értékű ingatlant vásárolt a közelmúltban a főváros XII. kerületében. A fideszes képviselők szerint erre azért lenne szükség, mert úgy vélték: Juhász 2003 januárjában leadott vagyonnyilatkozatából nem vezethető le az ingatlanvásárlás.

A közleményből kiderül: Juhász tájékoztatta Géczit az ingatlanvásárlás pénzügyi hátteréről. Géczi emlékeztet arra, hogy Juhász 7 millió 600 ezer forinttal rendelkezett 2003 januári vagyonnyilatkozata szerint. Felesége 13 millió forint pénzintézeti számlaköveteléssel és készpénzzel rendelkezett. Azaz a házaspár 2002. december 31-én együttesen 21 millió forint pénzmegtakarítással rendelkezett - áll a közleményben. A közleményben emellett az szerepel, hogy a Juhász házaspár I. kerületi lakása legkevesebb 30 millió forintot, valamint a tulajdonukban lévő Peugeot márkájú személygépkocsi mintegy 4 millió forintot ér.

Géczi emellett kitér arra is, hogy Juhász Ferenc - válasza szerint - felmenőitől idén 10 millió forint készpénzt kapott, feleségével ezen felül 2,4 millió forint készpénzt takarított meg, azaz új ingatlanjuk megvásárlására több mint 67 millió forint állt rendelkezésre. A bizottsági elnök egyúttal emlékeztet arra, hogy a felmenőktől származó pénz csak a 2004-es vagyonnyilatkozatban szerepelhet majd. A közlemény emellett megjegyzi azt is, hogy a megvásárolt ingatlan egyharmada a feleség édesapja nevére került, aki ennek megfelelően 33 millió vételárral mint vevő és mint leendő tulajdonos részt vett az ingatlanügyletben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!