Zárt ülésen hallgatta meg Kondort a bíróság

Vágólapra másolva!
A felperes zárt körben elrendelt személyes meghallgatásával folytatódott Kondor Katalinnak, a Magyar Rádió elnökének a Népszava ellen indított sajtó-helyreigazítási pere a Fővárosi Bíróságon. Pataki Árpád bíró Kondor Katalin kérésére rendelte el a nyilvánosság kizárását a meghallgatás idejére.
Vágólapra másolva!

A per második tárgyalási napján a bíró közölte, Kondor Katalin, a Magyar Rádió elnöke személyes meghallgatásához kérte a Nemzetbiztonsági Hivatal felmentését.

A bíróság az ülésére tanúként idézte meg a Vári ügynökkel - aki a Népszava szerint Kondor volt - kapcsolatban állt egykori állambiztonsági tiszteket, így Szalánczy Bélát és Zengő Zoltánt. Ugyancsak tanúként kapott idézést egy másik volt állambiztonsági tiszt, Bálint László is, akit a rádióelnök nemzetbiztonsági szakértőjeként ismert meg a nyilvánosság.

Kondor Katalin azért fordult bírósághoz, mert a Népszava 2003. szeptember 25-i számában az jelent meg, hogy a lap úgy tudja, "a rádió jelenlegi elnöke a ´70-es évek közepétől kapcsolatban állt az akkori állambiztonsági szervekkel", és "az intézményben majd egy évtizeden át szolgálta megbízóit". A lap ezt követően korabeli állambiztonsági dokumentumokat is közzétett. Kondor Katalin hazugságnak minősítette a Népszava cikkeit és állításait, majd bírósághoz fordult sajtó-helyreigazításért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről