67 millióért vitték el a honvédség hadihajóit

Vágólapra másolva!
Közel százan licitáltak a honvédség egykori hadihajóira, amelyektől az állam mindenáron meg akart szabadulni. A 44 vízijárműt összesen 66,9 millióért sózták el, többségükben magánszemélyeknek.
Vágólapra másolva!

Sikeresen megszabadult az állam 44 egykori honvédségi vízijárműtől. 34 aknász naszád, 8 alumínium rohamcsónak, egy parancsnoki hajó és egy lakóhajó kelt el a csütörtöki árverésen, összesen 66,9 millió forint folyt be a használaton kívüli hajók eladásából.

A kikiáltási ár összértéke 48,5 millió forint volt, de valamennyi tétel a kikiáltási ár felett kelt el. A lakóhajót például 280 ezer forintért kínálták és 640 ezer forintért kelt el. A parancsnoki hajóért 700 ezret kaptak, pedig 300 ezer volt az induló ár. A rocsók 100 és 350 ezer forint közti áron keltek el. A legdrágábbak az aknásznaszádok voltak, a legjobb állapotban levő 2,2 millió forintot fizetett a vevő.

Az eladó ÁPV Rt. semmilyen garanciát nem vállal a járművekért, a vevők annak tudatában szerezték meg a harcihajókat, hogy a tartalékalkatrészek sem biztosítottak. Persze azt csinálnak velük az új tulajdonosok, amit akarnak, el is adhatják ócskavasnak a MÉH-nek. Viszont a hajóknak nincs forgalmi engedélyük, ezeknek megszerzése is az új hajótulajdonosokra hárul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről