Gyanúsított lehet a K&H Equities több vezetője

Vágólapra másolva!
Hamarosan gyanúsítottként hallgatja ki a rendőrség a K&H Equities több vezetőjét a brókerbotránnyal kapcsolatban - értesült a Magyar Hírlap. Több cégvezető ellen hűtlen kezelés, vagy sikkasztásban való bűnsegédlet a gyanú. A lap úgy tudja, a cégvezetők meggyanúsítását régebb óta tervezi a rendőrség, azaz független Kulcsár Attila, a brókerbotrány kulcsfigurájának hazaszállításától.
Vágólapra másolva!

Gyanúsítottként hallgathatja ki a rendőrség hamarosan a K&H Equities - a K&H bank brókercégénak - több korábbi vezetőjét a brókerbotránnyal kapcsolatban - értesült a Magyar Hírlap. A cégvezetőket hűtlen kezeléssel és sikkasztásban való bűnsegédlettel gyanúsítják. Lesz köztük olyan is, akit korábban tanúként már kihallgattak.

A brókercég korábbi vezetőinek kihallgatását a lap szerint már korábban eltervezték, a döntés független Kulcsár Attila, a brókerbotrány kulcsfigurájának keddi hazaszállításától. A lap úgy tudja, az eddigi tanúvallomások, illetve lefoglalt iratok arra utalnak, hogy a cég néhány vezetője tudott a Kulcsár által végzett szabálytalan pénzügyi műveletekről, mégsem akadályozták meg azokat. A nyomozók szerint elképzelhető, hogy Kulcsár valamilyen módon érdekeltté tette őket a hallgatásban.

A Magyar Hírlap szerint a cégvezetők mellett több olyan számlatulajdonos is számíthatnak gyanúsításra, akiket korábban tanúként hallgattak ki, és akiknek korábban már zárolták vagyonukat, mert feltehetően az álbróker által elsikkasztott pénzből származik annak egy része.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről