A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Nem ügyelhetnének a kisebb kórházak

Vágólapra másolva!
Egy új szabályozás elvenné a 200 ágyasnál kisebb kórházaktól az ügyeleti ellátás kötelezettségét, tehát nem vehetnének fel éjszaka vagy hétvégén betegeket - értesült a Népszabadság. A változtatás tönkreteheti a kisebb kórházakat, mert a betegek nagy része csak sürgős esetben fordul orvoshoz, és később ugyanott kezelteti magát.
Vágólapra másolva!

A jövőben elvennék a 200 ágyasnál kisebb kórházaktól az ügyeleti ellátás kötelezettségét, és a közeli nagyobb városokba tennék át - írja a Népszabadság. A kisebb kórházak nem vehetnének fel éjjel és hétvégén betegeket, ez pedig tönkreteheti a 200 ágyasnál kisebb kórházakat. A magyar betegek jelentős része ugyanis csak akkor fordul orvoshoz, ha nagy a baj, és később ugyanabban a kórházban kezelteti magát, ahová eredetileg bekerült.

Ajkay Zoltán, a Magyar Kórházszövetség volt vezetője olyan elképzelésről is tud, amely csak az aktív belgyógyászati osztállyal nem rendelkező intézményektől venné el az ügyeletet. Ez az elképzelés a kis kórházaknak már csak a felét sújtaná, azaz 20-30 intézményt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!