A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Dávid Ibolya: ez csak a kezdet

Vágólapra másolva!
Az MDF elnöke, Dávid Ibolya széles mosollyal közölte: pártja EP-választáson elért eredménye csak a kezdet, az igazi megméretettés 2006-ban lesz. Az MDF 1 mandátumát az elnök nagyszerű eredménynek minősítette, és megköszönte mindenkinek, aki segített elérni azt.
Vágólapra másolva!

Megvan! - jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke az európai parlamenti választások eredményét értékelő sajtótájékoztatóján, vasárnap este Budapesten. "Az MDF mandátumot szerzett szövetségeseivel együtt az Európai Parlamentben, mindenkinek köszönöm" - mondta a demokrata fórum elnöke. Dávid Ibolya szerint annak ellenére sikerült mandátumot szerezniük, hogy "a politika mindent megtett annak érdekében, hogy elvegye a kedvet ettől a választástól".

Az MTV-nek adott nyilatkozatában a kisebbik ellenzéki párt elnöke azt mondta: ez még csak a kezdet, az igazi megmérettetés 2006-ban lesz. Hozzátette: a választás üzenete, hogy az EP-ben helye van az MDF által képviselt önálló, konzervatív értékrendnek. Szerinte pártja jó eséllyel indul, hogy megkerülhetetlen ereje legyen a következő, jobboldali kormánynak. Partnerei között az EP-választáson az MDF-fel indult pártokat, a kisgazdákat, az MDNP-t és a Választók Pártját említette és nem a Fideszt.

Olajos Péter, a párt EP-képviselője (Dávid már korábban jelezte, hogy nem megy Brüsszelbe) az MTV-nek adott nyilatkozatában kijelentette: ha szükség lesz rá, kiáll majd a magyar érdek mellett minden szakkérdésben. Szerinte a legfontosabb a terület- és a vidékfejlesztés, amelyhez jó alapot biztosít az EU most készülő költségvetése. Emellett komoly hangsúlyt fektet majd a környezetvédelmi kérdésekre is. Olajos nem fél attól, hogy egyedüli MDF-es képviselőként elvész majd a hangja, mert - mint mondta - a fideszes képviselőkkel együtt 13 magyar képviselő ül majd az EP néppárti frakciójában.

MTI/[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!