Kisiklott egy tehervonat Szabolcsban

Vágólapra másolva!
Kisiklott egy tehervonat hat kocsija a Szabolcs megyei Fényeslitke pályaudvarának közelében. A baleset során 150-160 ezer liter világítási petróleum ömlött ki a kocsikból. Egyelőre nem tudni, miért siklottak ki a kocsik, a baleset körülményeinek vizsgálata akár egy hétig is tarthat.
Vágólapra másolva!

Szerdán reggel a Szabolcs megyei Fényeslitke közelében eddig ismertlen okok miatt kisiklott egy tehervonat hat kocsija. Három tartálykocsiból 150-160 ezer liter petróleum folyt ki, személyi sérülés nem történt. A műszaki mentés a megrongálódott sínek és a villamos vezeték cseréje miatt hosszú időt vesz igénybe, akár csütörtök estig is eltarthat.

A MÁV szerint egy Záhony felől áthaladó tehervonat hat vagonja reggel fél tíz után pár perccel, eddig ismeretlen ok miatt siklott ki Fényeslitke állomás közelében. A baleset miatt a vasúti pálya elzáródott mindkét vágányon, így Fényeslitke és Kisvárda között a vonatok nem közlekednek. A helyreállításig a személyszállító vonatok helyett Záhony és Kisvárda között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: a balesetben hat kocsi sérült meg, közülük öt felborult. Három tartálykocsiból világítási petróleum folyt ki. A felsővezeték leszakadt, és a vasúti pálya is károsodott. Harmincöt tűzoltó tíz gépkocsival vonult a helyszínre, ahol elvégezték az áramtalanítást, és habbal semlegesítették a kifolyt petróleumot, hogy megelőzzék a tűzveszélyt.

A rendőrség lezárta a területet, mert a baleset helyszínétől száz méterre lakóházak vannak, bár az ott élőket közvetlen veszély nem fenyegeti. Both Ferenc, a Mávinform munkatársa elmondta: a baleset körülményeinek vizsgálata több napig, akár egy hétig is eltarthat. Megvizsgálják a fekete dobozt, és annak alapján megállapítják, hogy a vonat túllépte-e a megengedett sebességet, valamint megvizsgálják a váltókat, a kocsik műszaki állapotát, és kihallgatják a mozdonyvezetőt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről