Anglia
ÉLŐ
Svájc

Jónak tartották a menesztett hivatalvezető munkáját

Vágólapra másolva!
Egy belügyminisztériumi jelentés nem talált szakmai kifogásokat a Felkai László vezette fővárosi közigazgatási hivatal közelmúltbeli munkájában - írja a Népszabadság. Felkait ugyanakkor a múlt héten menesztették posztjáról.
Vágólapra másolva!

Egy BM-jelentés szerint szakmailag kifogásolhatatlan a fővárosi közigazgatási hivatal elmúlt években végzett tevékenysége - írja a Népszabadság. Felkai Lászlót, a hivatal vezetőjét ugyanakkor múlt hétfőn felmentették posztjáról. A menesztés előtt három nappal elkészült átfogó vizsgálati jelentés a Belügyminisztérium koordinálásában, több tárca bevonásával végzett ellenőrzést összegezte. A lap szerint Lamperth Mónika belügyminiszter még a nyáron közölte Felkai Lászlóval, hogy egyetért a kérdéses anyaggal, és jóváhagyja azt.

Felkait azonban a jelentés elkészülte után három nappal hirtelen menesztették posztjáról. A lap szerint megjósolhatatlan, hogy szentesíti-e a belügyminiszter a teljesen kész jelentést. Ha Lamperth Mónika áldását adja a vizsgálati anyagra, szakmailag teljesen indokolhatatlanná válik Felkai eltávolítása. Ha viszont nem hagyja jóvá a jelentést, akkor a BM ellenőrzési hivatala, és a szakfőosztályok munkáját kérdőjelezi meg - írja a lap.

A Népszabadság szerint a jelenleg szabadságát töltő Felkai László utódja, az eddig a Miniszterelnöki Hivatal európai integrációs irodájának főcsoportfőnökeként dolgozó Forgács Imre már tárgyalt a közigazgatási hivatal törvényességi főosztályának vezetőjével. A hivatalban ugyanis továbbra is Demszky Gábor összeférhetetlenségi ügye a fő téma.

Meg nem erősített találgatások szerint Felkai menesztését az okozta, hogy összeférhetetlennek minősítette Demszky Gábor a főpolgármesteri és az európai parlamenti képviselőséget. Azt még nem tudni, Forgács Imre milyen álláspontra helyezkedik a kérdésben.

Közben a Fidesz-frakció beadványt nyújtott be a fővárosi közigazgatási hivatalhoz, amely szerint Demszky Gábor főpolgármesteri tisztsége és európai parlamenti képviselősége nem fér össze. Az ellenzéki párt azt kéri, a hivatal új vezetője forduljon a Fővárosi Bírósághoz az összeférhetetlenség megállapítása érdekében - derül ki a Népszabadság írásából.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről