A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

25 millióba kerül a MeH új sajtószobája

Vágólapra másolva!
Új helyiséget alakítanak ki a nemsokára induló napi kormányszóvivői tájékoztatóknak a Miniszterelnöki Hivatalban. A többfunkciós szoba - amely alkalmas lesz sajtószobának és kisebb konferenciák lebonyolítására is - kialakítása 25 millió forintba kerül.
Vágólapra másolva!

"A Miniszterelnöki Hivatalban kevés tárgyaló, illetve kisebb konferenciák lebonyolítására is alkalmas helyiség van. Olyan pedig egyáltalán nincs, ami mindennap felhasználható sajtószobaként" - indokolta az [origo]-nak Batiz András kormányszóvivő, hogy miért szükséges 25 millió forintért egy új sajtótermet kialakítani a napi kormányszóvivői tájékoztatókhoz. A heti kormányszóvivői tájékoztatók helyszínét adó terem ugyanis általában foglalt a hét többi napján.

Az új sajtószoba jelenleg használaton kívüli iroda. A költségek abból adódnak - állította a kormányszóvivő -, hogy az építészeti átalakításokon, felújításon kívül gépészeti átalakításra is szükség van. Klímát szerelnek be, illetve a sajtó számára nélkülözhetetlen informatikai és elektronikai berendezéseket - például mikrofonokat vagy a rádiók és televíziók hangrögzítéséhez szükséges eszközöket - vásárolnak. Csakúgy, mint a heti kormányszóvivői tájékoztatók helyszínén, itt is lesz plazmatévé, ám ezt nem kellett a Miniszterelnöki Hivatalnak vásárolnia, mert már megvolt korábban.

A szokásos heti, kormányülés utáni szóvivői tájékoztatókat továbbra is a régi teremben tartják meg. A napi tájékoztatókra viszont szerda kivételével mindennap délután sor kerül. Ekkor az egyik kormányszóvivő beszámol a miniszterelnök aznapi, többnyire nem sajtónyilvános programjairól, illetve ekkor válaszolnak az újságírói kérdésekre is. Az Európai Unió több országában is bevett gyakorlat a napi kormányszóvivői tájékoztató - közölte Batiz András.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!