A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl

Nem válik külön Pest megye

Vágólapra másolva!
A kormány döntése szerint egy régió marad Budapest és Pest megye. A megye sokáig anyagi okokból - hogy több uniós támogatást kapjon - szeretett volna leválni.
Vágólapra másolva!

Nem válik külön a főváros és Pest megye - jelentette be a Gyurcsány-kabinet döntését pénteken Budapesten a főpolgármester. Emlékeztetett: évekig tartó vita volt arról, hogy Budapest és a megye egy térség legyen-e a jövőben, avagy "kizárólag pénzügyi okokból" a megye leváljon. Ezt először a Fidesz, majd a Pest megyei MSZP vetette fel, de a főváros vezetése ezt mindig ellenezte.

Miután az uniós forrásoktól "ténylegesen kevesebb forráshoz jut" a megye, tehát "rosszul jár", ezért a kormány fejlesztésekkel fogja kompenzálni - közölte. Elmondta: számos fejlesztést úgy valósítanak meg, hogy figyelembe veszik a kieső forrásokat, így nem okoznak kárt sem a megyének, sem annak a politikai struktúrának, amelyik nagyon ellenezte a különválást. "Nem lehet egy rövid távú pénzügyi szabályozáshoz egy hosszú távú regionális beosztást igazítani" - indokolta a döntést a főpolgármester.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!