A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Öt miniszterrel vitázna a Fidesz

Vágólapra másolva!
Nyílt levelek sorában hívott ki nyilvános vitára a Fidesz öt minisztert és egy államtitkárt. A vitasorozatot a március 8-án megrendezendő Kóka János és Áder János közötti vita mintájára szerveznék. A Fidesz szerint ez azért fontos, mert "az emberek véleménye szerint Magyarország elmúlt négy esztendejéről valódi elszámolásra van szükség". Az MSZP szerint a viták helyett a Fidesznek inkább a választási programját kellene bemutatnia.
Vágólapra másolva!

Deutsch-Für Tamás, a Fidesz frakcióvezető-helyettese öt minisztert és egy államtitkárt hívott ki pártja nevében nyilvános vitár. A nyílt levelekben tett kihívás Csizmár GÁbor munkaügyi miniszternek, Rácz Jenő egészségügyi miniszternek, Kolber István regionális fejlesztésekért felelős miniszternek, Göncz Kingának, az esélyegyenlőségi és Lamperth Mónikának, a belügyi tárca vezetőjének szól. Vitára hívták Nagy Sándor területfejlesztésért felelős politikai államtitkárt is.

A viták a javasoltak szerint az MSZP-s miniszterek és a Fidesz szakpolitikusai között a munkanélküliségről, a családtámogatásról és a nyugdíjasok ügyéről, az otthonteremtésről, a városok jövőjéről és az önkormányzatiság kérdéseiről, a kórházprivatizációról és a gyógyszerárakról, valamint a magyar falvak és kistelepülések helyzetéről zajlanának.

A kezdeményezésnek - amely azt szeretné tisztázni, hogy "hová jutottunk négy év alatt" - a Fidesz a Magyarország 2006 címet adta. "Az emberek véleménye szerint Magyarország elmúlt négy esztendejéről valódi elszámolásra van szükség" - olvasható a nyílt levelekben. "Csalódottan vettük tudomásul, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és kormánya eddig elutasította kezdeményezésünket, csupán egyetlen vita megrendezésébe egyeztek bele" - áll a közleményekben. Március 8-án ugyanis Kóka János gazdasági miniszter ás Áder János, a Fidesz frakcióvezetője tart nyilvános vitát az energiaárak és a megéhetés kérdéseiről. A Fidesz elképzelése szerint ennek lezajlása után kerülhetne sor a többi vitára.

Az MSZP-frakció válaszközleményében azt írta: "mi vitázni programokról akarunk, és elutasítjuk a lejáratásra, indulatkeltésre, adatlopásra, zsarolásra, fenyegetésre épülő Fidesz-kampányt". A frakció felszólította a Fideszt, hogy "a vitáról szóló vita helyett mutassa be végre a programját".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!