Tilosban parkolók miatt lassú a körúti felújítás

Vágólapra másolva!
Parkoló autók lassítják a nagykörúti villamospálya felújítását, sokan ugyanis a munkaterületként lezárt részeken hagyták autóikat. A tilosban álló járműveket a rendőrség elszállítja.
Vágólapra másolva!

A síneken parkoló autók lassítják a villamospálya felújítását a budapesti Nagykörúton - közölte a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV Zrt.) hétfőn. A fővárosi közlekedési társaság közleményében azt kérte az autósoktól, hogy ne hagyják a munkaterületként használt villamos-vágányokon gépkocsijaikat, mert azokat a rendőrséggel elszállíttatják.

Az elmúlt hetekben a Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között újították fel a villamos-megállókat, hétfőtől pedig a Blaha Lujza tér és a Móricz Zsigmond körtér között folytatódnak a munkálatok. Ez idő alatt a Nagykörúton villamospótló buszok viszik az utasokat, a buszok számára pedig a parkolók helyén külön sávot alakítottak ki. A korábban házaik előtt parkoló autósoknak a felújítás idejére, a környező utcákban kellene helyet találniuk.

A villamosleszállók "megemelésére" azért van szükség, hogy a nyáron érkező, "hernyónak" becézett, új Siemens Combino szerelvényekre a mozgássérültek és a babakocsival közlekedők is zökkenőmentesen juthassanak fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről