Honlapján még adócsökkentést ígér az MSZP

Vágólapra másolva!
Még mindig le lehet tölteni az MSZP honlapjáról a párt tavaszi, adócsökkentést ígérő kampányfilmjét, amelyről azóta bebizonyosodott, hogy a miniszterelnök által is elismert hazugságok közé tartozik. A szocialisták szóvivője szerint ennek nincs jelentősége, mert ha levették volna a videót, akkor is mindenki emlékezne rá.
Vágólapra másolva!

A kormányfő őszödi beszéde miatt kirobbant botrány után több mint egy héttel még mindig le lehet tölteni a szocialisták tavaszi, adócsökkentést ígérő kampányfilmjét az MSZP honlapjáról.

A letöltések - multimédia menüpontból elérhető videón Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kormány korábbi, adócsökkentő intézkedéseiről beszél, végül pedig elhangzik a felhívás: "Szavazzon Ön is az ötéves adócsökkentési programra!"

Ehhez az ígérethez képest a június 10-én bejelentett Új egyensúly 2006-2008 című program több oldalon keresztül sorolta az adók emelésével, az adókedvezmények eltörlésével és szűkítésével kapcsolatos intézkedéseket.

"Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz" - mondta Gyurcsány a nyilvánosságra került hangfelvételen. A kampányfilm - mint kiderült - ezek közé a "nyilvánvaló hazugságok" közé tartozik.

Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint "nincs jelentősége", hogy a videó a történtek ellenére fennmaradt a honlapon. "Ha levesszük, akkor is mindenki tudja, hogy ez volt a kampányunk egyik eleme" - mondta a szóvivő az [origo]-nak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!