Fenyegetés miatt nem járnak a Combinók

Vágólapra másolva!
Szerda este nem járnak a Combino-villamosok, a BKV ugyanis fenyegetést kapott, hogy megrongálják a járműveket. Demszky szerint kedd óta "nem biztonságos a Nagykörút".
Vágólapra másolva!

Kedden délelőtt az [origo] Kossuth téren tartózkodó tudósítójának egy tüntető azt mondta, már szervezik a szerda esti megmozdulásokat. Úgy fogalmazott, hogy több lehetőséges célpont mellett szóba került, "hogy megnézünk egy-két Combinót kívül-belül" Ugyancsak kedden olyan, beazonosíthatatlan számról érkező sms-ek keringtek, amelyekben az szerepelt, hogy szerdán este valakik megállítanak és felborítanak majd Combino villamosokat.

A BKV megkeresésünkre nem közölt konkrétumokat, és közleményében csak arról írt, hogy együttműködnek a rendőrséggel, és egyes járatok útvonala módosulhat. Demszky Gábor főpolgármester ugyanakkor az [origo] Vendégszobájában megerősítette, a BKV fenyegető üzenetet kapott, amely szerint szerda este megrongálják az új villamosokat. Ezért este nem fognak közlekedni az új villamosok. Igaz, egyébként is csak korlátozott üzemmódban, csúcsidőn kívül jártak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről