A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Dánia
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

Független polgármesterek győztek az időközi választásokon

Vágólapra másolva!
Két településen is független polgármestert választottak vasárnap. A Pest megyei Leányfalun Nyíri Csaba, míg a Veszprém megyei Kamondon Asbóth Szabolcs lett a polgármester. Leányfalun a korábbi vezető halála, míg Kamondon a polgármester lemondása miatt tartottak időközi választást.
Vágólapra másolva!

Leányfalu

Nyíri Csaba, a Pest megyei Leányfalu új független polgármestere, miután vasárnap sikeres időközi polgármester-választás zajlott le a 3.100 lakosú településen - közölte a nagyközség jegyzője az MTI-vel.

Sóki Anett elmondta: összesen négyen indultak a polgármesteri posztért, valamennyien függetlenként, s a választásra jogosultak 34 százaléka, összesen 856 szavazó járult az urnák elé. Közülük 612-en voksoltak Nyíri Csabára. Az új polgármester 62 éves, korábban ő volt a budapesti III. kerület alpolgármestere. Leányfalu előző polgármestere december 30-án vesztette életét, amikor házában tűz ütött ki - emlékeztetett rá a jegyző.

Kamond

Asbóth Szabolcs 27 éves történészt választották vasárnap polgármesterré a Veszprém megyei Kamond községben - tájékoztatta a körjegyző az MTI-t.

A négy független polgármester-jelölt közül Asbóth Szabolcs 52 szavazatot kapott, míg a második Rostáné Csillag Rozáliára 47-en voksoltak - mondta Regős József, hozzátéve, hogy a harmadik helyen végzett jelölt 28, a negyedik pedig 21 szavazatot kapott.

A körjegyző közlése szerint a névjegyzéken szereplő 283 választópolgár közül 149-en mentek el szavazni, a leadott voksok közöl egy érvénytelen volt. Kamondon a választásra jogosultak 52 százaléka adta le a szavazatát - jegyezte meg Regős József.

A településen a polgármester januári lemondása miatt kellett vasárnap időközi választást tartani - tájékoztatott a körjegyző.

(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!