A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Dánia
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl
Percről percre

Fordulat jöhet a háborúban, az ukránok nyugati fegyverekkel támadnának orosz területekre

orosz-ukrán háború, Oroszország, Ukrajna, drón, katona, Zaporizzsja, front
Az ukrán nemzeti gárda 15. zászlóaljának katonája Leleka ukrán felderítő drónt visz a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjai területen húzódó orosz front közelében 2024. július 29-én.
Fotó: MTI/AP/Andrij Andrijenko
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül5 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 891. napjáról.

 

06:21
augusztus 02, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 15 ezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 7406 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 8014 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság.

A beléptetettek közül a rendőrség 88 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.
 

05:18
augusztus 02, 2024
Vágólapra másolva!

Kína módosít a katonai drónok exportján

Kína korlátozza, illetve módosít a katonai drónok exportján, a Központi Katonai Bizottság feketelistára tette a nagy pontosságú mérőberendezésekkel ellátott drónokat - írja a Bloomberg. A frissített lista szeptember 1-jén lép hatályba.

Hszi Csin-ping elnök kormánya néhány nappal azután adta ki az irányelvet, hogy Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter először látogatott Kínába azóta, hogy Oroszország 2022-ben megszállta Ukrajnát. Július 24-én Kuleba azt mondta, hogy Kína továbbra is "rendíthetetlenül" elkötelezett Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett.

Kína semlegesnek pozicionálta magát az orosz-ukrán háborúban, de egyidejűleg elmélyítette a gazdasági kapcsolatokat Moszkvával, és támogatta az országot a nyugati szankciókkal szemben. Emellett az orosz védelmi ipart tápláló kettős felhasználású termékek vezető oroszországi forrásává is alakult. Peking azonban következetesen cáfolta a nyugati vádakat, miszerint katonai felhasználású kettős felhasználású termékekkel látja el Moszkvát.

04:45
augusztus 02, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanások a Krímben

Robbanásokról számolt be a lakosság a krími Szevasztopolban, Szimferopolban és Jevpatorijában - írta a Kyiv Independent. Mihail Razvozajev Szevasztopol kormányzója azt mondta, a légvédelem működik a város felett. Károkról, áldozatokról egyelőre nem érkezett bejelentés.

04:41
augusztus 02, 2024
Vágólapra másolva!

Megvan a következő békecsúcs helye

A második globális békecsúcsot valószínűleg a Közel-Keleten tartják majd, hogy a "világ egységét" mutassák be Oroszország inváziója közepette - mondta Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője a Bloombergnek.

Ukrajna Svájcban tartotta első globális békecsúcsát, amelynek csúcspontjaként 87 ország és nemzetközi intézmény írta alá a békecsúcs közleményét.

A közlemény egyebek mellett felszólította Oroszországot, hogy adja vissza az oroszok által megszállt Zaporizzsjai Atomerőművet Ukrajna teljes ellenőrzése alá, biztosítsa az élelmiszerek zavartalan gyártását és szállítását Ukrajnában, biztosítsa a Fekete- és Azovi-tenger tengeri kikötőinek teljes hozzáférését, engedje szabadon az összes hadifoglyot, és adja vissza az összes deportált ukrán gyermeket.

Nem írta alá a közleményt India, Örményország, Szaúd-Arábia, Líbia, Indonézia, Bahrein, Kolumbia, Dél-Afrika, Thaiföld, Mexikó és az Egyesült Arab Emírségek.

04:37
augusztus 02, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!