Még várni kell a DNS-vizsgálat eredményére

Vágólapra másolva!
Hiába várták a gyanúsított rendőrök ügyvédjei és az ügyészség, nem készült el szerdán a Múzeum körúti erőszak ügyében a DNS-vizsgálat. A Népszabadság szerint a 21 éves lány megerőszakolásával gyanúsított, de azt tagadó rendőröket igazolja a vizsgálat eredménye. Egyelőre az ügyészség még azt sem tudta megmondani, hogy mikorra készül el biztosan.
Vágólapra másolva!

A sajtóértesülésekkel ellentétben nem kapta meg szerdán az ügyészség a DNS-vizsgálat eredményét a gyanú szerint rendőrök által megerőszakolt lány ügyében a munkaidő végéig, négy óráig. Morvai Attila, az ügyészség szóvivője azt azonban nem tudta megmondani az [origo]-nak, hogy pontosan mikorra várhatók az eredmények. A Népszabadság szerdai számában írt arról, hogy információi szerint a rendőrök álláspontját erősíti E. Zsanett DNS-vizsgálatának eredménye, amely szerdára lesz készen.

Az [origo]-nak két gyanúsított rendőr védője, Somfainé Vajda Ágnes és Magyar György is azt mondta: ők is úgy tudták, az ügyészség ma írásban közli a végleges vizsgálati eredményt. Somfainé Vajda Ágnes arra is felhívta a figyelmet, hogy június 19-én letelik az előzetes letartóztatás ideje, ezért addig mindenképpen le kell zárulnia a vizsgálatnak, hiszen ennek eredménye is befolyásolhatja, hogy az ügyészség meghosszabbítja-e a letartóztatást, vagy a szabadlábra helyezés mellett dönt.

Kedden védelmet kért az erőszak ügyében tanúskodó egyik személy. Az MTI úgy tudja, azért, mert E. Zsanett megfenyegette amiatt, hogy nem úgy tanúskodott, ahogy megbeszélték. Aznap döntött a Fővárosi Bíróság is, amely helybenhagyta a korábbi a Pesti Központi Kerületi Bíróság májusi döntését, amellyel elrendelték az öt rendőr előzetes letartóztatását.

A Múzeum körúti erőszakos közösülés gyanúsítottjai valamennyien a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) kötelékébe tartoztak. E. Zsanett azt állítja, hogy május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcában megerőszakolta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről