Lecsukják az APEH-főnök ellen szervezkedőket

Vágólapra másolva!
Első fokon több év börtönre ítélte a Fővárosi Bíróság azt a két férfit, akik azt tervezték, hogy elrabolják a baranyai APEH-vezető fiát. A vádlottak előlegben ki is fizettek félmillió forintot egy férfinak, akiről azt gondolták, alkalmas lehet az emberrablásra. Később derült ki, hogy a férfi valójában beépített rendőr.
Vágólapra másolva!

Terrorcselekmény előkészülete miatt négy, illetve négy és fél év fegyházra ítélte a Fővárosi Bíróság nem jogerős ítéletében azt a két férfit, akik egy APEH-vezető fiának elrablására készültek. Az elsőfokú ítélet szerint a vádlottak azért szánták rá magukat a bűncselekményre, mert cégeik révén több mint 300 millió forint áfát akartak visszaigényelni 2004-2005-ben, ám ezt az adóhatóság és a bíróság is megtagadta.

Ezt követőn a két férfi felkért egy embert arra, hogy figyelje meg a Baranyai megyei APEH egyik főosztályvezetőjét. A vádlottak 2006-ban kapcsolatba léptek egy másik személlyel, akiről azt gondolták, ukrán-orosz bűnöző és alkalmas az általuk kitervelt emberrablás végrehajtására. Később derült ki, hogy a férfi valójában a rendőrség fedett nyomozója volt. A vádlottak azt tervezték, hogy elrabolják az APEH-vezető fiát, aki egyébként bírósági fogalmazó.

Az ítélet szerint azt is kitervelték, hogy ha ellenkezik az adóhatósági vezető, akkor úgy bírják jobb belátásra, hogy az elrabolt fia levágott ujjait megküldik neki. Sőt azt a lehetőséget is mérlegelték, hogy esetleg meg kell majd ölni az elrabolt családtagot. A vádlottak félmillió forintot át is adtak a fedett nyomozónak az emberrablás előlegeként.

A Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletét az ügyész tudomásul vette, a védők felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek, így a büntetőper a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!