Az autók helyén járhat majd a 2-es villamos

Vágólapra másolva!
Ideiglenesen az alsó rakparton járhat majd a 2-es villamos a Fővám térnél, az autók helyett - ha rábólint a főváros a Fővám téri metrómegálló építési terveire. A terelésre a 4-es metró építése miatt lesz szükség, de még nem tudni mikortól - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Az alsó rakpartra vezetik majd, úgynevezett "repőlősíneken" a 2-es villamost a 4-es metró építése miatt a Fővám térnél - írja a Népszabadság. A villamos várhatóan két éven keresztül jár majd az alternatív útvonalon a Szabadság híd pesti hídfőjénél lévő aluljáró átépítése miatt, ha a főváros is rábólint a Fővám tári állomás építéséról szóló tervekre.

A villamos a Közraktáraknál megy majd le a rakpartra az ideiglenes vágányokon, és a Havas utcánál tér vissza eredeti sínjeire. Az autóforgalmat ezalatt kitiltják az alsó rakpart érintett szakaszáról.

Az, hogy mikortól terelik el a villamost, még nem tudni. A metróépítés jelenleg négy hónaos csúszásban van, csúszik az alagútfúrás megkezdése is. A legfrissebb időpont erre 2007 áprilisa. A Fővám téri lezárások akkor kezdődnek, amikor a fúrópajzs a Gellért téren keresztül átér Pestre a Duna alatt, akkor egyúttal a Szabadaság hidat is teljes mértékben felújítják - írja a Népszabadság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről