A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy

A Táncsics-börtönről is szavaz ma a parlament

Vágólapra másolva!
A Táncsics-börtönt is magában foglaló amerikai-magyar ingatlancseréről szavaz többek között a parlament hétfőn. Vita lesz a Gyurcsány Ferenc által meghirdetett tisztasági csomaggal kapcsolatos több javaslatról is.
Vágólapra másolva!

Megvitatja és szavaz a parlament hétfőn az amerikai-magyar ingatlancseréről, amelynek keretében a budai várban álló, egykor Táncsics Mihály börtönét is magában foglaló épület a magyar állam tulajdonába kerül. Az ingatlan ünnepélyes átadására jövő március 15-én kerül sor, ám a jelenleg ott elszállásolt amerikai tengerészgyalogosok csak később költöznek ki, a volt börtönért cserébe az amerikai követségnek adott épületek felújítását követően.

Zárószavazás lesz a hegyközségekről szóló törvényről, amely azok hatákonyabb és gazdaságosabb működését célozza. Ugyancsak zárószavazás lesz a nép ügyvédjéről, illetve a Vásárhelyi-terv folytatásáról szóló törvényről. Előbbi lényege, hogy a rászorulóknak eddig csak peren kívül, ingyen dolgozó jogi tanácsadók peres ügyekben is közreműködhetnek majd, utóbbi a nagy tiszai árvizek megelőzését célozza.

Szavaznak a képviselők a helyi önkormányzatok címzett és céltámogatási rendszeréről szóló törvény módosításáról. Ennek értelmében a helyhatóságok indokolt esetekben eltérhetnek majd a támogatásokban eredetileg jóváhagyott szakmai-műszaki tartalomtól. Módosító javaslatokról szavaznak a jövő nemzedék állampolgári biztosa hivatalának létrehozását lehetővé tévő, illetve a parlamenti női kvótáról szóló törvénymódosítással kapcsolatban, és a a pénzmosás elleni törvényről.

A parlament ezeken kívül a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által meghirdetett tisztasági csomaghoz kapcsolódó több javaslatról is vitázik: a vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos szabályok ésszerűsítése, a miniszterek, államtitkárok, szakállamtitkárok, iletve a képviselők javadalmazásának könnyebb megismerhetősége, a pártfinanszírozás átláthatóbbá tétele, a közpénzekből nyújtott támogatások jobb átláthatósága van napirenden.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!