Fehér kenyér, kifli, zsemle - ezek a leggyakrabban fogyasztott magyar ételek. Utánuk következnek a sorban a levesek, a szárnyasok, a krumpli, a sajt, a tojás, a különféle tészták, a szalámi és a kolbász, valamint a gyümölcsök és zöldségek - írja a Népszabadság a GfK Hungária felmérésére hivatkozva, a mely a magyarok étkezési szokásait vizsgálta.
Az elmúlt két évben jóval többen lettek azok, akik a vacsorát tekintik főétkezésnek, és harmaduk saját bevallása szerint összevissza étkezik. Míg két éve az ebédet tartottak 72 százalék a főétkezésnek, a legfrissebb adatok szerint már csak 64 százalék gondolja így. A magyarok fele egy nap háromszor eszik, de egyre többen vannak, akik négyszer vagy ennél gyakrabban esznek egy nap - írja a Népszabadság.
A lap szerint a magyarok több mint fele soha nem tízóraizik vagy uzsonnázik, és a megkérdezettek tíz százaléka a reggelizést is elhanyagolja. A nők 83 százaléka szívesen főz, és minden negyedik magyar mindennap magának főzi meg az ételt. A menzaétkezés nem túl népszerű: a megkérdezettek mindössze 14 százaléka veszi igénybe rendszeresen. Köztük a legtöbben a középiskolás korúak és a diplomás, egyedül élő dolgozó férfiak vannak.