A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Keressük együtt Kiss Ernő hasonmását!

Vágólapra másolva!
Úgy érzi, hasonlít Kiss Ernőre, a bukott angyalföldi rendőrkapitányra? Esetleg az ismerősei között van olyan, aki szakasztott mása a pénteki autós affér után kirúgott rendőrtisztnek? Ha igen, akkor írjon az [origo]-nak! Hasonmás-versenyt hirdetünk, hogy kiderítsük, megáll-e az "alteregó-elmélet" és valóban maffiózók vagy sötét lelkű rendőrök húzták-e csőbe Kiss Ernőt.
Vágólapra másolva!

Kiss Ernő már sokadszor kerül bajba. Pénteken kiderült, az ő szolgálati autójával ütköztek neki három parkoló kocsinak. Azt biztosan nem tudni, hogy ki vezette a járművet, de az országos rendőrfőkapitány már visszavonta Kiss Ernő megbízatását, aki a XIII. kerületi rendőrkapitányság vezetője volt.

Kiss szerint ő valamilyen összeesküvés áldozata. Mint vallomásában fogalmazott, nem tartja kizártnak, hogy ez az akció is része a mostanában ellene folyó lejáratási kampánynak. Szerinte akár a rendőrségen belül, akár a szervezett bűnözők között is lehetnek olyanok, akiknek érdeke az ő tönkretétele. Az is elképzelhető szerinte, hogy "olyan személlyel hajtatták végre a bűncselekményt, aki hozzám hasonlatos, illetve egyfajta alteregó", csak azért, hogy az esetleges szemtanúk rá illő személyleírást adjanak.

Hasonmás-versenyt hirdetünk

Az ügy kivizsgálása az ügyészséghez került, hétfőn délelőtt azonban a Fővárosi Főügyészség szóvivője még nem tudott részletekkel szolgálni arról, hogy milyen irányban nyomoznak. Így azt sem tudni, komolyan veszik-e az "alteregó-elméletet".

Az ügy súlyára való tekintettel az [origo] Kiss Ernő hasonmás-versenyt hirdet. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy valóban vannak-e olyanok, akik megtévesztésig hasonlítanak a rendőrtisztre. Szeretnénk megtudni azt is, hogy mekkora merítésből dolgozhatnak, a Kiss szerint "gátlástalan és mindenre képes" szervezett bűnözők, akik állítólag be akarják őt feketíteni.

Ha Ön úgy érzi, hogy hasonlít Kiss Ernőre, akkor várjuk jelentkezését. Ha az Ön ismeretségi körében van olyan ember, aki úgy néz ki, mint a rendőrtiszt, akkor szintén várjuk a levelét. Az üzeneteket, fotókat, videókat a hirek@origo.hu címre küldhetik szerdán 12 óráig. Kérjük, közöljék a hasonmás elérhetőségét is, az [origo] ugyanis csak azokról közöl képet vagy felvételt, akik ehhez személyesen a hozzájárulásukat adják.

Forrás: MTI
Kiss Ernő profilból, gondterhelten (a fotó 2000 novemberében készült)

Az itt látható fotókon mindenki jól megnézheti Kiss Ernőt, de támpontokat adunk személyének megismeréséhez is. A 61 éves rendőr eredetileg vegyipari gépészmérnöknek készült, de aztán a rendőri pálya mellett döntött - mondta 1996-ban a HVG-nek -, amikor megtudta, hogy így nem kell letöltenie maradék katonaidejét. A rendőrtiszti főiskolán osztálytársa volt Pintér Sándor későbbi országos főkapitány és belügyminiszter is.

Kínos ügyek

Szintén a HVG portréjából tudható, hogy a filozófiával hadilábon áll, ezért nem kapott kitüntetéses oklevelet. Így is komoly pozícióikba került azonban a rendőrségen belül. Vezette a bűnmegelőzési és a gazdaságvédelmi főosztályt is, mielőtt 1996 szeptemberében kinevezték a magyar FBI-nak becézett, Központi Bűnüldözési Főigazgatóság élére.

Több kínos ügy is árnyékot vetett azonban a karrierjére. Mint arra az MTI emlékeztetett, 1994 májusában felfüggesztették állásából, mert ittasan vezette szolgálati gépkocsiját, és a Zugligeti úton egy fának rohant.

1998. december elsején az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatói posztjáról - ahova a KBI után került - váltották le. Hivatalosan ezt egészségügyi okokkal magyarázták, de az ügy előzménye volt, hogy 1998 novemberében levizelte a Teve utcai rendőrségi központot. Akkor azzal védekezett - emlékeztet az MTI -, hogy túlhajszolt életvitele miatt feszültségoldó gyógyszert szed, és ez válthatta ki azt a rosszullétet, ami miatt a Teve utcai rendőrszékház közelében "könnyítenie" kellett magán.

Kiss Ernő pályafutása ezzel sem tört meg végleg: 2003 májusában kinevezték Angyalföld rendőrkapitányává, most azonban ennek a hivatalnak is végleg búcsút mondhat. Persze fordulhat még a kocka, ha kiderül, hogy tényleg összeesküvés áldozata lett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!