Orbán szerint előre hozott választás kell

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor szerint Magyarországon előre hozott választást kell tartani. A Fidesz elnöke az Európa Nap alkalmából beszélt arról, hogy nem európai politika, ha egy kormány társadalmi és parlamenti felhatalmazás nélkül kormányoz.
Vágólapra másolva!

"Magyarországon új egyezségre van szükség, ami a biztonságra, egymás tiszteletére és a felelősségvállalásra, illetve a demokráciára és a piacgazdaságra épül, ehhez előre hozott választást kell tartani" - mondta pénteken Orbán Viktor a Szabad Európa Vitanapok Városi közlekedés című rendezvényén.

A politikus arról beszélt, hogy Európa a szabadság, a demokrácia, a szolidaritás, a szociális biztonság és a tulajdon tiszteletének egyezségét alkotta meg, mindezek pedig az adott szó betartásáról szóló egyezségen alapulnak.

"Magyarországon azonban megjelent valami más, ami nem európai, nem egyezségekre épül, ezért új egyezségre van szükség. Magyarországon előre hozott választást kell tartani" - hangsúlyozta a fideszes vezető.

Orbán feltette a kérdést, hogy ha Európa a legsikeresebb földrész, hogy lehetséges mégis, hogy Magyarország hátrafelé megy, nincsenek sikerei és nem tudott élni az európai uniós csatlakozás előnyeivel. "Magyarországon leállt a gazdasági fejlődés, nincs szociális biztonság és versenyképesség" - tette hozzá a Fidesz elnöke.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről