Milliókra hajthatott a császártöltési méregkeverő

Vágólapra másolva!
Áldozatainak életbiztosításai miatt ölhetett Bács-Kiskun megyében az a férfi, akit egy 28 éves császártöltési nő, illetve két fiatal férfi meggyilkolásával gyanúsítanak. A feltételezett elkövető, aki jelenleg is börtönben ül, összesen több mint 57 millió forinthoz akart hozzájutni a biztosítási összegekből.
Vágólapra másolva!

Az életbiztosításáért mérgezhették meg azt a 28 éves, kétgyermekes császártöltési nőt, akinek sírját kétszer is megbolygatták - írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a rendőrség hamarosan lezárja a nyomozást, amelyben N. Edit mellett két fiatal férfi halálát, illetve egy másik nő életveszélyes mérgezését vizsgálják.

Az [origo] korábban helyszíni riportban számolt be arról, hogy a 2006-ban elhunyt nő sírját két férfi meggyalázta, majd a hatóság is exhumálta. A rendőrségnek a két sírgyalázó azt vallotta, a megbízójuk érzelmi okokból akart hajmintát szerezni a sírból. A nyomozás során kiderült, hogy nem sokkal a nő halála két biztosítótársaságnál 10, illetve 16 millió forint értékű életbiztosítást kötött, amelyek kedvezményezettje a 28 éves, bajai M. Róbert volt.

A gyanúsított korábban már megkísérelt hamisított kórházi papírokkal felvenni 20 millió forintot egy biztosítótól, úgy, hogy a biztosított bajai nő még életben volt. A sértett élete ugyanakkor egy hajszálon függött, szervezetében mérget mutattak ki. A nyomozás során kiderült, hogy nem sokkal azelőtt, hogy kórházba került volna, M. Róbert lakásán járt, és ott italt fogyasztott.

A környéken ebben a időben elhunyt két fiatal férfi is, akiknek a nevére 3, illetve 8,5 millió forint értékben kötöttek biztosítást. Utóbbi tételt a biztosító kifizette, az összegből 7 millió a gyanúsítotthoz került. A jelenleg számítógépes csalás miatt börtönben ülő M. Róbert a gyanú szerint összesen 57,5 millió forinthoz próbált hozzájutni áldozatai életbiztosításaiból.

Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyész-helyettes a Magyar Nemzetnek azt mondta, az előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett, illetve megkísérelt emberölés ügyében folytatott nyomozást nyár végén zárják le, addig egyeztetik az orvosszakértői véleményeket, orvosi leleteket és álláspontokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről