Már a csepeli HÉV sem jár a bomba miatt

Vágólapra másolva!
Megváltozott útvonalon járnak a BKV járatai Ferencvárosnak azon a részén, amelyet a hétfőn talált óriásbomba miatt lezártak reggel. A járatok csak az érintett terület határáig szállítanak utasokat, és segítenek a bombától veszélyeztetett környék kiürítésében. A forgalom elterelése miatt pedig teljesen bedugult a Hungária körút és a Petőfi híd, a Soroksári út egy részét lezárták. Pest felé már az Erzsébet és a Margit hídon is feltorlódott a forgalom, az M0 autópálya bedugult.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött a forgalom elterelése a főváros IX. kerületének abból a körzetéből, ahol kéttonnás második világháborús bombát találtak - közölte Béres László ezredes, a kerület rendőrparancsnoka kedden délelőtt. A rendőrparancsnok, aki a Vágóhíd utcai tűzoltóságon tartott eligazítást a ferencvárosi terület lezárásában illetve a kiürítésben részt vevő mintegy 650 embernek, köztük rendőröknek, polgárőröknek, azt mondta: a lezárt területre senkit nem engednek be.

Óriási dugó a bomba miatt

Az [origo] tudósítója szerint a Petőfi hídon Budáról Pest felé teljesen bedugultak a sávok, ahogy a felvezető Irinyi utcában is, miközben az ellenkező irányban járható a híd. A Mester utcát nem zárták le, de a Soroksári útról nyíló mellékutcákba és a Tompa utcába nem lehet bejutni. Tudósítónk szerint lezárták a Könyves Kálmán körutat egészen az M5 autópálya bevezető szakaszáig. Emiatt és a Lágymányosi híd lezárása miatt hatalmas dugó alakult ki a Hungária körúton a Lágymányosi híd irányába: összefüggő a kocsisor a Kőbányai úttól az M5 bevezető szakaszáig. A környék teljesen megbénult, mivel a Könyves Kálmán körútról csak az M5 felé, az M5 felől pedig csak a Hungária körút felé lehet kanyarodni - jelentette tudósítónk nem sokkal fél egy előtt.

Az Üllői úton a belső sávban jól lehet haladni, de a külső sáv araszol - számolt be munkatásunk nem sokkal három óra előtt. A bomba miatt lezárták a Ferenc körút-Üllői út-Könyves Kálmán körút-Gyáli út-Illatos út-Soroksári út közötti területet. A határoló utakon lehet haladni, kivéve a Soroksári út egy részét: az Illatos út és a Boráros tér közötti szakaszt. Szintén lezárták az egész Lágymányosi hidat. A lezárás miatt egy órakor nagy a zsúfoltság a Petőfi hídon, az Erzsébet hídon és a Margit hídon is a Pest felé tartó oldalon - közölte a Fővinform. A legfrissebb, négy óra utáni információk szerint zsúfoltság van a hidakhoz vezető utakon a Budai oldalon, a Moszkva téren, a Szent Gellért tér, az Astoria, a Kálvin tér és Roosevelt tér környékén és az M0 autópályán is.

Óriási dugó alakult ki a bomba miatt az Üllői úton, a Petőfi hídon és a Nagykörút a Petőfi hídtól az Üllői útig tartó szakaszán. A Nagykörút későbbi szakaszai viszont elég jól láthatók - mondta az [origo]-nak a Fővinform ügyeletese. Az ügyeletes azt ajánlja, hogy azok, akik a Soroksári úton szeretnének haladni, az út egy szakaszának lezárása miatt inkább térjenek le róla jobbra a Határ útnál, onnan a kevésbé zsúfolt utakat is elérhetik. A csepelieket pedig arra figyelmezteti a Fővinform, hogy a Kvassay Jenő úton nem tudnak végighaladni a lezárások miatt, ezért célszerű erről az útról is korábban letérni.

Másfelé mennek a buszok, a körúti villamosok járnak

Az óriásbomba miatt módosított útvonalon közlekednek a BKV járatai Budapest IX. kerületében, abban a körzetben, ahol a bombát megtalálták - közölte a BKV fődiszpécsere kedden. A lezárandó területen áthaladó járatok csak a terület határát érintő megállóhelyig szállítják az utasokat; kifelé haladva viszont felveszik az utasokat. Ezzel a kiürítést segítik: a villamosok a lezárt területre befelé üresen, kifelé utasokkal közlekednek, csakúgy, mint több autóbuszjárat a Boráros tértől kifelé haladó irányban gyűjti az utasokat.

A csepeli HÉV korábban a teljes vonalon közlekedett, délután háromkor azonban már nem jár. A 23-as, 54-es és 55-ös busz már csak a Határ útig közlekedik, a 4-es és 6-os villamos pedig nem áll meg a Boráros téren.

Forrás: MTI

A bomba a torlódás oka

A Ráckevei HÉV befelé Pesterzsébet felsőig szállít utasokat, majd üresen megy tovább a lezárt szakaszra, és onnan kifelé ismét fel lehet rá szállni. Az 1-es villamos a Bécsi út felől a Népligetig szállít embereket, utána üresen bemegy a lezárt szakaszra, és ott felveszi az utasokat, akiket kivisz a területről. A 2-es villamos a Közvágóhíd végállomástól a Czuczor utcáig szállít utast, ellenkező irányban pedig csak a Boráros térig lehet vele utazni. A 24-es villamos a Festetics utcai végállomástól a Nagyvárad térig szállítja az utasokat. Nem közlekedik a 30A villamos, a 30-as villamos azonban gyakrabban jár. Amikor a 30-as villamos eléri a lezárt területet, leszállítják róla az utasokat, kifelé azonban felveszi az embereket.

Az 54-es és az 55-ös autóbuszok a Nagykőrösi út-Határ útig szállítanak utasokat, akik a Határ úton átszállhatnak a metróra. A Ferenc-busz nem jár, a 179-es autóbusz Pesterzsébet központba közlekedik. A 103-as autóbusz a Népliget felé a Dombóvári útig szállítja az utasokat, utána bemegy a lezárt szakaszra, felveszi az ott várakozókat, és kiviszi őket a Népligethez. A buszra a népligeti végállomáson nem lehet felszállni. A 2-es villamospótló autóbusz a Boráros tér és a Március 15-e tér között közlekedik. A 12-es autóbusz a Boráros tértől a Petőfi híd budai hídfőjéig jár. A járatok a Boráros tértől kifelé menetrend szerint közlekednek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről