A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Nem sokat változott a magyar politikusok megítélése, az előző felméréshez képest, derül ki a Népszabadságban közölt Szonda Ipsos közvélemény-kutatásából. A mellékelt adatok szerint egyedül Lendvai Ildikó és Gyenesi Iván növelték népszerűségüket plusz 4-4 ponttal. A frakcióvezetők közül Navracsics Tibor áll a legjobban, 38 ponttal a mezőny első felében található. A listát Sólyom László nyitja és Kóka János zárja. 
Vágólapra másolva!

"Csaknem minden politikusnak javult a megítélése" - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos közvélemény-kutatásából készült cikk előtt. A mellékelt adatok szerint azonban nem sokat változott a politikusok megítélése az előző felméréshez képest, egyedül Lendvai Ildikó és Gyenesi Iván növelték népszerűségüket plusz 4-4 ponttal. A Szonda Ipsos szerint a változások statisztikailag 5 plusz vagy mínusz ponttól számottevők.

A frakcióvezetők közül Navracsics Tibor áll a legjobban, 38 ponttal a mezőny első felében található, írja a Népszabadság. A politikus a Fidesz táborában eléggé kedvelt, noha a tőlük kapott pontszám (57-es) nem túl magas, de Orbán Viktor és Sólyom László után ő áll a harmadik helyen. Markáns megnyilatkozásai következtében viszont meglehetősen elutasított az MSZP hívei körében (25 pont), csak Kövér Lászlóval és Orbán Viktorral szemben hevesebbek a kormánypártiak ellenérzései.

Herényi Károly, Semjén Zsolt és Lendvai Ildikó valamivel lemarad Navracsicstól, előbbi 36, utóbbiak 35-35 pontosak. Az ő megítélésükben is a párthovatartozás differenciál, de ennek mértéke eléggé eltérő, írja a lap. Az értékelésbeli különbségek Lendvai Ildikó esetében még jelentősebbek. Róla az MSZP-sek kifejezetten pozitívan nyilatkoznak: 60 pontos, körükben csupán hárman előzik meg. Az ellenzék azonban nem méltatta nagyon (21 pont) a szocialista frakcióvezetőt.

A lista végén az SZDSZ frakciójának élén álló Kóka János áll, noha a tavaszi mélypontról valamivel feljebb mozdult, jelenleg 23 pontos. Mint a lap írja, Kóka alacsony népszerűségi mutatójának az oka, hogy az ellenzékiek körében tapasztalható markáns ellenérzéseket (18 pont) nem ellensúlyozza az MSZP táborának kedvező véleménye. A szocialisták körében ugyanis a volt szabad demokrata elnököt nem övezi nagy tisztelet, 31 ponttal illetik.

A parlamenti munka főszereplői közül a házelnök a legnépszerűbb. Szili Katalin ez évi megítélése egyenletes, 45-47 pontja rendszerint a lista második-harmadik helyét jelenti számára. Az MSZP táborán belül 62 ponttal Gyurcsány Ferencet ő követi, a Fidesz szavazói között elért 37 pontjával pedig Szili a legkedveltebb kormánypárti politikus.

A Szonda Ipsos 2008. augusztus 19-26. között végezte a felmérést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!