MN: Megkereste az MSZP a Fideszből átült függetleneket

Vágólapra másolva!
Az MSZP informálisan már megkörnyékezett két független, korábban fideszes országgyűlési képviselőt - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint egyikük, Lengyel Zoltán pénteken jelenti be, hogyan szavaz ősszel az adótörvényekre, illetve a költségvetésre.
Vágólapra másolva!

Az országgyűlés független képviselőin, így Lengyel Zoltán és Tóth András egykori fideszes képviselőkön múlhat ősszel az adótörvények és a költségvetés megszavazása - írja a Magyar Nemzet, amely szerint a parlament feloszlatásához szintén szükség lenne a két független szavazatára, még akkor is, ha az SZDSZ is egyhangúlag erre voksolna.

Az adótörvények, illetve a költségvetés elfogadásához a jelenlévő országgyűlési képviselők 50 százalék plusz egy szavazatára van szükség, míg a parlament feloszlatását a 386 képviselő több mint felének kell eldöntenie. A lap valószínűsíti, hogy a harmadik független képviselő, Gyenesei István - aki egyben önkormányzati miniszter - a szocialisták mellé állna a szavazásoknál.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az MSZP informális úton már megkereste a független képviselőket. A lap említi, hogy Lengyel Zoltán még 1994-ben az MSZP támogatásával lett Sáregres polgármestere. Lengyel pénteken közli, hogyan szavaz majd az őszi ciklusban, addig nem kívánt nyilatkozni.

A lap a lehetséges átszavazásokat is sorra veszi, és idézi Gusztos Péter SZDSZ-es ügyvivőt, aki a Magyar Nemzetnek azt mondta, továbbra is az MDF-et érzi kockázatosnak, akár úgy, hogy a demokrata fórum képviselői nem mennek el egy-egy szavazásra. Az MDF korábban többször azt közölte, adott esetben mind a 11 képviselője megszavazná a parlament feloszlatását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről