Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Elítélték a kollégiumi beavatás miatt az utolsó diákot is

Vágólapra másolva!
Az utolsó diákot is elmarasztalta a Szegedi Ítélőtábla a két évvel ezelőtti kollégiumi beavatás miatt, társaihoz hasonlóan őt is húsz nap közérdekű munkára ítélték. Az elsős diákokkal elkövetett kegyetlenkedésért kiszabott valamennyi ítélet jogerős.
Vágólapra másolva!

Jogerősen húsznapi közérdekű munkára ítélte a 2006-ban történt szegedi kollégiumi beavatás vádlottját kedden a harmadfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla. Egyedül ő fellebbezett a másodfokú ítélet ellen, az ügy további tizenhárom vádlottja esetében már korábban jogerőre emelkedett a Csongrád Megyei Bíróság döntése, amely a fiatalkorú diákokra egy év próbára bocsátást, a tizennyolcadik életévüket már betöltött diákokra pedig húsz nap közmunkát szabott ki.

Az ítélőtábla helybenhagyta a Csongrád Megyei Bíróság ítéletét, amely szerint a szegedi kollégiumban kegyetlen módon avatták fel az elsősöket idősebb társaik. A két óránál is tovább tartó esemény az elsősök ébresztésével kezdődött, a mezítláb és pizsamában érkező kisebb diákok kezére és arcára rajzoltak a megvádolt nagyobb diákok, és különféle feladatokat oldattak meg velük. Az elsősökkel egymást pofoztatták, fejüket beleverték az asztalba, a táblába, ürülékkel teli vécébe kellett állniuk és fogkrémes kenyeret is etettek velük.

A történteket a 29 kisebb diák különbözőképpen élte meg: volt, akit megviselt, mert megszégyenítőnek, megalázónak tartotta, de akadt, aki viccesnek találta az avatást. A bíróság szerint a beavatást végző diákok egy része is úgy érezte, hogy eldurvultak az események, túllőttek a célon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről