Fél kiló kokainnal a gyomrában érkezett Ferihegyre egy nigériai

Vágólapra másolva!
Több mint fél kiló, mintegy tízmillió forintot érő kokaint próbált a gyomrában Magyarországra csempészni egy nigériai. A repülőtéren CT-vizsgálatot végeztek a gyanúsan viselkedő utasnál, amely során 28 kapszulát találtak az utas gyomrában.
Vágólapra másolva!

Kokainnal a gyomrában érkezett Budapestre egy nigériai férfi - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP). A férfi Madridból érkezett a Ferihegyi repülőtérre, ahol a zöld folyosón jelentkezett belépésre. Az ott szolgálatot teljesítő pénzügyőr megkérdezte tőle, hogy van-e nála vám- vagy engedélyköteles áru, amire az utas nemmel válaszolt.

A pénzügyőr tételes vámvizsgálatot tartott a nigériai férfinél, ezalatt lett gyanús a viselkedése, ezért a CT-vizsgálat mellett döntöttek. A vizsgálat során az orvos szakértő több idegen test jelenlétét állapította meg a férfi gyomrában. Avizsgálat után a gyomorból 28 darab - összesen 524 gramm tömegű - kapszula került elő. A kapszulákból vett mintában a kábítószerteszt kokaint mutatott ki.

A vámhatóság a közel 10 millió forint értékű kábítószergyanús anyagot lefoglalta, a gyanúsított ellen büntetőeljárást indított kábítószerrel visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt. A nigériai férfit a bíróság előzetes letartóztatását helyezte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!