Újra járható az M3-as autópálya

Vágólapra másolva!
Egy csúszós úton árokba borult tartálykocsi mentése miatt kedd délelőtt lezárták az M3-as autópálya Nyíregyháza és Tiszavasvári közötti szakaszát a főváros felé. A forgalom délután újraindulhatott, miután feloldották az útzárat.  A forgalmat elterelik, azt egyelőre nem tudni, az útzár meddig fog tartani.A hó egyetlen települést sem zárt el Magyarországon, de az északi megyékben azért néhol akadozik a közlekedés.
Vágólapra másolva!

Nincs hóhelyzet, az országban nincs elzárt település, a hétfő délután óta tartó havazás az ország keleti részére tevődött át, Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője kedden kora reggel.

Három baleset történt hajnalban, mindegyik a hó- és útviszonyok miatt. Az egyik Pilisvörösváron, ahol egy Volánbusz csúszott meg, de sérülés nem történt. Szabolcsban az M3-as 217-es szelvényében egy üres tartálykocsi az árokba hajtott, Újfehértónál, a 4-es főúton pedig egy pékárut szállító csúszott meg, sérülés egyik helyen sem volt - közölte a szóvivő. Összegzése szerint hétfőn délutántól a hó miatt mintegy hatvan esetben vonultak ki műszaki mentésre, autók megcsúszása miatt.

Műszaki mentés miatt útzár az M3-on

Egy hótól csúszós útról az árokba került tartálykocsi műszaki mentése miatt lezárták az M3-as autópálya Nyíregyháza és Tiszavasvári közötti szakaszát a főváros felé kedd délelőtt tíz órától - közölte Fülöp Gergely, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Az útzárat délután oldották fel: az üres járművet kivontatták az árokból, és az autópályán zavartalanná vált a közlekedés

A sztrádának erről a szakaszáról elterelik a Budapestre tartó járművek forgalmát, a gépkocsik a 36-os főút Nyíregyháza-Tiszavasvári közötti szakaszán közelíthetik meg az autópályát, és Tedejnél hajthatnak fel rá. A szóvivő szerint nem lehet tudni, hogy az útzár milyen hosszú ideig tart majd; amint a katasztrófavédelmi igazgatóság műszaki mentőcsapata végez a tartálykocsi kiemelésével, újraindulhat a forgalom az M3-as nyírségi szakaszán.

Az éjszaka esett mintegy 10 centiméternyi hó miatt csúszóssá vált szabolcsi utakon kedd hajnalban és reggel számos baleset történt, de egyik sem végződött súlyos személy sérüléssel.

A BKV járatai elindultak

A fővárosban tizenhét centiméter hó esett hétfőn délutántól kedden hajnalig az észak-budai, illetve az észak-pesti területeken, míg déli részeken ennél valamivel kevesebb a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF Zrt.) mérése szerint. A havazás ellenére, az FKF munkájának is köszönhetően, a BKV valamennyi járata elindult hajnalban, még a hegyvidéki részeken is - közölte Horváth László, a közterület-fenntartó szóvivőhelyettese.

Már az éjszakai órákban megkezdték a BKV-megállóhelyek takarítását, a pesti oldalon, ahol inkább latyakos a hó, ez be is fejeződött, míg Budán folyamatosan tisztítják meg a hótól a megállókat - közölte Erős János, a BKV fődiszpécsere. Nemcsak a belvárosban, de a külső kerületekben és a hegyvidéki utakon is akadálymentes a haladás a közlekedési vállalat közleménye szerint.

Miskolcon akadozik a közlekedés

Miskolcon akadozik a tömegközlekedés a hétfő éjfél óta tartó havazás miatt, s két magasan fekvő lakótelepre az autóbuszok nem, vagy csak igen nehezen tudnak feljutni. Járhatatlan közút ugyanakkor nincs Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol kedd hajnalra helyenként 10-15 centiméteres hó esett, a legtöbb Miskolcon és környékén, illetve a Bükkben.

A Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. forgalomirányítója szerint az avasi lakótelep legmagasabban fekvő részére, a kilátói végállomásig nem tudnak felmenni a buszok, a lakóknak a városközponti megállóba kell legyalogolniuk. A komlóstetői lakótelep ugyanakkor, ha nehezen is, megközelíthető tömegközlekedési járművel. A Borsod Volán Zrt. autóbuszai, ha késésekkel is, de közlekednek.

Átlagosan 16-20 centiméteres hó esett Bánkúton, a bükki síparadicsomban, a felvonókat azonban a korábbi viharkárok miatt nem tudják elindítani - közölte a Bánkúti Sícentrum vezetője, Kovács Zoltán. A korábbi viharok miatt fák dőltek ki, megrongálódtak a pályák, illetve a felvonók. A kidőlt fák eltávolításán dolgoztak, azonban a leesett hó betakart mindent, és kedden a teherautó sem tudott bemenni a területre a csapadék miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről