Félnek a helyiek a kiskunlacházi gyilkosság miatt

Vágólapra másolva!
A tanúk kihallgatása során értékes információkhoz jutott a rendőrség a vasárnap hajnalban egy 14 éves lány ellen elkövetett kiskunlacházi gyilkosság ügyében. Részleteket nem árultak el. Az iskolában, ahová a megölt lány járt, iskolapszichológus segít a diákoknak feldolgozni a történteket.
Vágólapra másolva!

Vannak már értékelhető adatok a vasárnap hajnalban Kiskunlacházán elkövetett bűntény ügyében, amelynek egy 14 éves helyi kislány az áldozata - közölte kedden a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Bényi Mónika, aki szerint a főkapitányság életvédelmi alosztálya teljes létszámmal az ügy felderítésén dolgozik. A tanúk kihallgatása során olyan értékes információkhoz jutottak, amelyek közelebb vihetnek a megoldáshoz - tette hozzá.

Időközben az igazságügyi orvos szakértő elvégezte a boncolást, ami újabb adatokkal szolgálhat a bűntett körülményeiről, a részleteket azonban egyelőre nem közölt a rendőrség.

Fekete zászlót tűztek ki a szigetszentmiklósi Kardos István iskolára, ahová a 14 éves lány járt. A hír hallatára döbbenet lett úrrá az iskolán, a gyermekeket iskolapszichológus segíti a szörnyű esemény feldolgozásában - mondta Garzó Zoltánné iskolatitkár kedden. A diákok gyertyákat gyújtottak, így emlékeztek a 9. osztályba járt társukra.

A kilencezer lakosú Kiskunlacházán hétfőn este gyertyákat, mécseseket gyújtottak a bűntény színhelyén és az áldozat családjának házánál. Az emberek félnek - mondta Platthy Miklós, a helyi polgárőrség vezetője. A polgárőrök megerősített szolgálatot tartanak, jelenlétükkel próbálják növelni a lakosság biztonságérzetét. A polgárőrség vezetője szerint, aki csak tehette, reggel kocsival vitte iskolába gyermekét.

A 14 éves lány szórakozni ment szombat este a közeli diszkóba, mikor nem ért haza, családja értesítette a rendőrséget. Holttestét vasárnap este találta meg a település melletti erdő egyik elhagyatott részén az a keresőcsoport, amelyhez az édesapja is csatlakozott. A rendőrség szerint valószínűleg gyilkosság áldozata lett, de részleteket nem közöltek, azt sem árulták el, hogy volt-e szexuális indítéka a bűncselekménynek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!