A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Sólyom szerint eluralkodott a rövidlátás

Vágólapra másolva!
A perspektíva, a széles horizont, a hosszú távú gondolkodás hiányzik ma leginkább - írja a Magyar Nemzetben megjelent cikkében Sólyom László államfő. Sólyom Antall József korábbi miniszterelnök halálának 15. évfordulójára írt megemlékező cikkét azzal zárja: a tisztesség hosszú távon megéri.
Vágólapra másolva!

A hosszú távú gondolkodás és a perspektíva hiányzik ma leginkább, "rögtönzés követ rögtönzést; minden lépésnek a teljes győzelem vagy a totális vereség a tétje" - írja Antall József korábbi miniszterelnök halálának 15. évfordulóján a Magyar Nemzetben megjelent cikkében Sólyom László államfő.

Antall József hajlandó volt közvetlen politikai céljait és a pártérdekeket háttérbe szorítani, hogy megbízható, alkotmányos jogrend alakuljon ki Magyarországon - írja Sólyom. Az államfő cikkében kiemeli Antall kompromisszumkészségét és úgy fogalmaz, Antall olyan államférfi volt, akinek "nem lehet folytatása".

Sólyom visszaemlékezéssel zárja cikkét: "Nagyon reményvesztett állapotban, 1993 őszén, mégis azzal a bizakodó mondattal summázta a helyzetről folytatott beszélgetésünket: a tisztesség hosszú távon megéri".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!