Lemond színházigazgatói posztjáról az elítélt Sas József

Vágólapra másolva!
Távozik a Mikroszkóp Színpad igazgatói székéből Sas József, akit szerdán jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek adócsalásért - jelentette be a kulturális területért felelős főpolgármester-helyettes, Horváth Csaba. A színész-igazgató az ellene folyó eljárás során végig tagadta bűnösségét.
Vágólapra másolva!

Sas József lemond a Mikroszkóp Színpad igazgatói tisztségéről - közölte az MTV reggeli műsorában Horváth Csaba Budapest kulturális területekért is felelős főpolgármester-helyettes. Sast szerdán ítélte el jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla adócsalásért. A Fővárosi Közgyűlés kulturális bizottságának fideszes elnöke, Csomós Miklós már az ítélethirdetés napján követelte Sas távozását.

A televíziós műsorokban is gyakran szereplő színházigazgatót a bíróság egy év felfüggesztett szabadságvesztésre és 300 ezer forint pénzmellékbüntetésre ítélte. Ezzel lényegében helybenhagyta a Fejér Megyei Bíróság tavaly márciusban első fokon hozott ítéletét.

Sas a vádirat szerint 1998 és 2001 között több tízmilliós jövedelmet nem vallott be, és sokmilliós adót nem fizetett be. Sas József májusig, az MTI szerint a teljes adóhiányt befizette az adóhatóságnak.

A színész az eljárás során mindvégig tagadta bűnösségét, és azt mondta: nem tudott adófizetési kötelezettségéről, illetve amikor arról tudomást szerzett, eleget tett annak. Az elsőfokú ítélet ellen Sas felmentésért fellebbezett, a vádhatóság súlyosítást kért, így került az ügy a másodfokon eljáró ítélőtábla elé.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről