Már a skót gyártó is vizsgálja az újpesti szörfmedencét

Vágólapra másolva!
Vasárnap délután óta a gyártó skót cég szakemberei vizsgálják az újpesti Aquaworld szörfmedecéjét, ahol csütörtökön meghalt egy kilencéves fiú, miután beleesett a medence vízelvezető csatornájába - közölte az MTV Híradója. A haláleset ügyében a rendőrség is nyomoz, az élményfürdő pedig belső vizsgálatot indított.
Vágólapra másolva!

Az újpesti Aquaworld szörfmedencéjének papírjait, majd a magát a medencét és vízforgatóját is megvizsgálják a berendezés skót gyártójának szakemberei - közölte az MTV Híradója. A tavaly decemberben megnyitott élményfürdőben csütörtökön meghalt egy kilencéves kisfiú, miután beleesett a medence vízvisszavezető csatornájába.

A szakemberek várhatóan hétfőn is vizsgálódnak majd. A csütörtöki baleset körülményeit - műszaki szakértők bevonásával, a belső kamerák felvételeinek elemzésével és tanúk meghallgatásával - a rendőrség is vizsgálja. Foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen.

Az Aquaworld saját belső vizsgálatot is indított, ennek eredményeit a jövő hét elejére ígérte szomati közleményében az élményfürdő (erről bővebben itt olvashat).

A baleset okairól egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás, az [origo]-nak azonban szemtanúk elmondták, hogy a kisfiú alatt beszakadt a medence aknája, és így esett bele a csatornába (a szemtanúk beszámolóit elolvashatja pénteki cikkünkben).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!