Megtámadtak egy buszsofőrt Budapesten

Vágólapra másolva!
Megtámadtak egy buszsofőrt a főváros XVI. kerületében, az Állás utcában szombaton kora reggel a 31-es buszon; a rendőrség két huszonéves fiatalt előállított - közölte az MTI-vel a BRFK sajtóügyeletese.
Vágólapra másolva!

Pap Judit közlése szerint a BKV járművén randalíroztak a fiatalok, ezért a sofőr megállt a járművel és azt mondta, hogy addig nem indul tovább, amíg a fiatalok így viselkednek. Válaszul a két fiatalember nekilökte a sofőrt a szélvédőnek, amely ennek következtében betört. A sajtóügyeletes elmondta: a buszsofőrt kórházba szállították, a két fiatalt pedig előállították a kerületi rendőrkapitányságra. Ellenük közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indítanak eljárást.

A BKV tájékoztatása szerint a járművezető arra lett figyelmes, hogy a busz belső terében szétlocsolják a náluk lévő italt és szidalmazzák a buszvezetőt. A sofőr felszólította a két rendzavaró utast, hogy szálljanak le a járműről. Ekkor az egyikük benyomta a vezetőfülke ablakát és kétszer megütötte a sofőrt, akit jelenleg szemsérüléssel kórházban ápolnak. A BKV az ilyen esetekben a legszigorúbb büntetést szorgalmazza, hiszen a támadás közfeladatot ellátó személy ellen történt.

Az utóbbi időben egyre gyakrabban ér BKV dolgozókat atrocitás. A járművezetők ellen irányuló erőszakos cselekmények megelőzése, valamint az utasok és a járművezetők biztonságának fokozása miatt szorgalmazza a Társaság vezetősége, hogy "fedélzeti" kamerával rögzíthesse a jármű belsejében történő eseményeket az adatvédelmi előírások maximális betartásával. Kísérleti jelleggel két járatunkon már bevezették a rendszert - derül ki a BKV Zrt. [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről