8 év börtönt kapott a rugóskéses gyilkos

Vágólapra másolva!
Nyolc év börtönt kapott az a férfi, aki 2007-ben rugóskéssel leszúrt egy idős férfit egy kengyeli kocsmában. Az idős férfi később belehalt sérülésébe. Gyilkosa ittas volt.
Vágólapra másolva!

8 év börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki még 2007 novemberében részegen leszúrta egy ismerősét a kengyeli kocsmában - ahol aznap egész nap italozott -, majd hazakerékpározott és otthonról értesítette egy rendőr ismerősét. .

A súlyos személyiségzavarban szenvedő és alkoholista férfi a kocsmában este kéretlenül beleszólt egy 72 éves férfi és unokaöcsének beszélgetésébe. Emiatt vita alakult ki közte és a pultnál álló idős, szintén ittas férfi között. A szóváltást követően a vádlott az idős férfit rugós késével hasba szúrta, aki néhány nap múlva a kórházban belehalt sérülésébe.

A Debreceni Ítélőtábla az I. fokon eljáró Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság ítéletét részben megváltoztatta. Így a férfi emberölés miatt 8 év börtönbüntetést kapott és 8 évre eltiltották a közügyektől is.

A bíróság súlyosbító körülményként értékelte a hasonló jellegű, ittas állapotban elkövetett élet elleni bűncselekmények gyakoriságát, és azt, hogy a vádlott a gyilkosságot különösen veszélyes eszközzel követte el. Enyhítő körülményként vették ugyanakkor figyelembe, büntetlen előéletét, hogy szellemileg enyhén korlátozott, és hogy egy kiskorú gyermek eltartásáról is gondoskodik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!