Vágólapra másolva!
Újabb magánokirat-hamisítással gyanúsította meg csütörtökön az ügyészség Hunvald György erzsébetvárosi polgármestert, aki február 12-e óta előzetes letartóztatásban van. Az ügyészség szerint ugyanis Hunvald egy hotelben próbált elbújni a hatóságok elől még februárban, és álnevet használt a bejelentkezéskor.
Vágólapra másolva!

Újabb bűncselekményekkel gyanúsították meg csütörtökön Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros polgármesterét - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. Hunvald február 12-e óta van előzetes letartóztatásban.

A főügyészség közleménye szerint kiderült, hogy Hunvald őrizetbe vétele előtt más nevét használta. Úgy akarta elkerülni, hogy őrizetbe vegyék, hogy február 4-től február 10-ig éjjelente nem tartózkodott budapesti lakcímén, és 2009. február 8-án egy vidéki hotelban foglalt szobát.

Hunvald a szoba foglalásához szükséges bejelentőlapon - a saját adatai helyett - másvalaki nevét és személyiigazolvány-számát adta meg, majd alá is írta a bejelentőlapot a hamis néven. A szálloda adatbázisában és könyvelésében emiatt valótlan adatokat rögzítettek. A hamis bejelentkezés magánokirat-hamisítás vétségének minősül az ügyészségi közlemény szerint. Hunvald megtagadta a vallomástételt, de nem élt panasszal a gyanúsítással szemben.

A polgármestert eredetileg különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalással vádolták meg, továbbá hivatali vesztegetéssel, visszaéléssel, hűtlen kezeléssel és magánokirat-hamisítással. A gyanú szerint ismerősöknek, rokonoknak utalt ki kedvezményesen lakásokat, illetve több kerületi ingatlant törvénytelenül becsültek fel, mielőtt külföldi befektetőknek értékesítették volna azokat. Az erzsébetvárosi ingatlanügynek eddig összesen 21 gyanúsítottja van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről