Bezárnak egy iskolát a H1N1 miatt Székesfehérváron

Vágólapra másolva!
Bezárnak egy általános iskolát Székesfehérváron, mivel a tanulók 30 százaléka megbetegedett. Az ÁNTSZ szerint az egyik diáknál kimutatták a H1N1 vírust. Az újinfluenza miatt eddig hat iskolát és egy óvodát zártak be az országban.
Vágólapra másolva!

Bezárják a Hétvezér Általános Iskolát Székesfehérváron, mivel a tanulók 30 százaléka megbetegedett. Az ÁNTSZ pénteken értesítette az igazgatót, hogy egy diák kórházba került, és kimutatták nála a H1N1 vírust.

Az oskola november 16-tól november 20-ig lesz zárva. Hétfőn még a diákok 25 százaléka volt beteg, péntekre 30 százaléka nőtt ez az arány. Az intézményben péntekre minden gyerek megkapta a védőoltást, akinél a szülő ezt kérte. Az 515 diákból 160 lett beoltva.

Fejér megyében a fehérvári a második iskola, amit be kell zárni az újinfluenza miatt. Szerdán a móri Perczel Mór Szakképző Iskola és Kollégiumból küldték haza egy hétre a tanulókat.

Országszerte a két Fejér megyei iskolán kívül még négy iskolát zártak be. Először kedden, a Baranya megyei, szederkényi általános iskolát, szerdán a Komárom-Esztergom megyei Lábatlan iskoláját, csütörtökön a rákospalotai Meixner Általános Iskolát. Pénteken kiderült, Zala megyében, a zalaszentbalázsi iskolában és a bakoi óvodában is szünetet rendeltek el az újinfluenza miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!