A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Iskolát, óvodát zártak be Székesfehérváron a H1N1 miatt

Vágólapra másolva!
Keddtől tanítási szünet lesz egy újabb székesfehérvári iskolában és egy óvodában is az újinfluenza miatt. A beteg gyermekek szervezetében mindkét helyen kimutatták a H1N1-vírust. Egy hétig lesz szünet.
Vágólapra másolva!

Rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el keddtől két székesfehérvári oktatási intézményben, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolában, valamint a püspökkertvárosi óvodában a H1N1-vírus miatt - közölte Csapó Csilla, a város oktatásért is felelős alpolgármestere hétfőn. Csapó szerint a két intézménybe járó gyerekek szervezetében az új típusú influenza vírusát mutatták ki a laboratóriumi vizsgálatok. A két intézmény egy hétig lesz zárva.

A városban már pénteken is bezártak egy iskolát az újfajta vírus miatt (erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat).

A két székesfehérvári iskolán kívül országszerte még hat iskolát zártak be. Először kedden, a Baranya megyei, szederkényi általános iskolát, szerdán a Komárom-Esztergom megyei Lábatlan iskoláját, a Fejér megyei Mór szakközépiskoláját, illetve a heves smegyei verpelét iskoláját, csütörtökön a rákospalotai Meixner Általános Iskolát. Pénteken kiderült, Zala megyében, a zalaszentbalázsi iskolában és a bakói óvodában is szünetet rendeltek el az újinfluenza miatt. Az óvodák közül Balatonfüreden zártak be egyet hétfőtől.

Már több mint 150-en fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a verpeléti általános iskola tanulói közül - közölte a megyei tisztiorvosi szolgálat hétfőn. Az iskolát még múlt hét szerdán zárták be (erről bővebben itt olvashat). A felnőttek esetében továbbra sem tapasztalják az influenzaszerű megbetegedések szaporodását és hétfőn már az iskola tanulói közül is jóval kevesebb volt az új beteg. A tanítás az eredeti tervek szerint csütörtökön folytatódik.

Az újinfluenzáról szóló cikkeinket itt olvashatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!