A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A 33. nyári olimpiai játékok egyik legnagyobb botrányát okozta Imane Khelif azzal, hogy biológiailag férfiként a nők között indult el az ökölvívó versenyen. Mit elindult, meg is nyerte, kihasználva a fizikai erőfölényét a nőkkel szemben. Az algériai sportolót otthon hősként fogadták és ünnepelték.

Imane Khelifet rajongók hada fogadta, amikor olimpiai aranyérmét egy buszos felvonuláson mutatta meg a szülővárosában. A busz csak lassan haladt az egyre nagyobb tömeg miatt, miközben mobiltelefonok ezreit tartották a magasba, hogy képet készítsenek a bajnokról.

Khelif az Instagram-posztja mellé az alábbiakat írta:

A büszkeség és a megtiszteltetés csúcsa az, ha az országodat képviseled és magasra emeled a zászlaját. Még nagyobb öröm, ha ezt a büszkeséget megoszthatod a családoddal, a szeretteiddel és a közösségeddel. A szívélyes fogadtatás, amelyet Tiaret és Biban Misbah utcáin kaptam, valamint a szeretet és támogatás elsöprő érzései örökre a szívemben maradnak. Szívből köszönöm mindannyiótoknak. Köszönöm, Tiaret. Köszönöm, Algéria. Köszönöm minden arabnak, és mindenkinek, aki támogatott és kiállt mellettem. A jövő fényes, ha az Isten is úgy akarja."

A Nemzetközi Boksz Szövetség egyébként pont most tiltotta el Khelifet és a tajvani színekben induló másik férfi bokszolót, hogy az idei és a jövő évi női világbajnokságon elinduljanak. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!