Vágólapra másolva!
Összefüggésbe hozható a H1N1-vírussal egy 83 és egy 52 éves férfi halála. Egyikük a Baranya Megyei Kórházban, a másik a Pécsi Egyetemi Klinikán halt meg.
Vágólapra másolva!

Újabb két halálos áldozata van a H1N1 vírusnak: egy 83 és egy 52 éves férfi. Az első hírekkel ellentétben az egyik beteg a Baranya Megyei Kórházban, a másik a Pécsi Egyetemi Klinikán halt meg - mondta a Független Hírügynökségnek Schaffer Károly, az ÁNTSZ Dél-dunántúli Intézetének regionális tiszti főorvosa.

Egyikük még múlt szerdán, másikuk hétfőn vesztette életét. Az 52 éves férfi, aki hétfőn halt meg, nem kapott védőoltást, a halál pontos okát a boncolás deríti ki. A férfinak kétoldali tüdőgyulladása és más krónikus betegsége volt. Az érrendszerével is baj volt, az egyik lábát korábban amputálták - mondta Rúzsa Csaba, a Baranya Megyei Kórház főigazgatója.

A másik áldozat, aki múlt hét szerdán hunyt el, egy 83 éves férfi volt, aki a fertőzése előtt egy héttel oltást kapott, de a védettség még nem tudott kialakulni nála. A férfinak szintén tüdőgyulladása volt. Az idős férfi a Pécsi Egyetemi Klinikán halt meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!